35 стари хорор филмови што треба да ги знаете

35 стари хорор филмови што треба да ги знаете
Patrick Gray

Стравот е безвременска емоција, а кинематографската уметност е експерт во снимање на застрашувачки приказни кои одбележаа неколку генерации.

Исто така види: 24 најдобри романтични книги во кои треба да се заљубите

За да ги откриете најголемите класици на жанрот и, исто така, некои понејасни наслови кои го заслужуваат вашето внимание, проверете нашите совети:

1. Кабинетот на Др. Калигари (1920)

Исто така види: 9 детски библиски приказни (со толкување)Patrick Gray
Patrick Gray
Патрик Греј е писател, истражувач и претприемач со страст за истражување на пресекот на креативноста, иновациите и човечкиот потенцијал. Како автор на блогот „Култура на генијалците“, тој работи на откривање на тајните на тимовите и поединците со високи перформанси кои постигнале извонреден успех на различни полиња. Патрик исто така е ко-основач на консултантска фирма која им помага на организациите да развијат иновативни стратегии и да негуваат креативни култури. Неговата работа е претставена во бројни публикации, вклучувајќи ги Форбс, Брза компанија и Претприемач. Со позадина во психологијата и бизнисот, Патрик носи уникатна перспектива на неговото пишување, комбинирајќи сознанија засновани на наука со практични совети за читателите кои сакаат да го отклучат сопствениот потенцијал и да создадат поиновативен свет.