Грешката во нашите ѕвезди: Објаснување за филм и книга

Грешката во нашите ѕвезди: Објаснување за филм и книга
Patrick Gray

По објавувањето на книгата, во 2012 година, заплетот на The Fault in Our Stars беше адаптиран за кино, воодушевувајќи уште поширока публика. Драмскиот и романтичен филм, во режија на Џош Бун, беше објавен во 2014 година.

Заплетот ја следи приказната за Хејзел Грејс, млада жена која се соочува со рак во терминална фаза кога го запознава Августус во група за поддршка. Дури и знаејќи дека времето што ќе го имаат заедно е ограничено, двајцата се заљубуваат и избираат интензивно да ја живеат оваа љубов.

The Fault in Our StarsPatrick Gray
Patrick Gray
Патрик Греј е писател, истражувач и претприемач со страст за истражување на пресекот на креативноста, иновациите и човечкиот потенцијал. Како автор на блогот „Култура на генијалците“, тој работи на откривање на тајните на тимовите и поединците со високи перформанси кои постигнале извонреден успех на различни полиња. Патрик исто така е ко-основач на консултантска фирма која им помага на организациите да развијат иновативни стратегии и да негуваат креативни култури. Неговата работа е претставена во бројни публикации, вклучувајќи ги Форбс, Брза компанија и Претприемач. Со позадина во психологијата и бизнисот, Патрик носи уникатна перспектива на неговото пишување, комбинирајќи сознанија засновани на наука со практични совети за читателите кои сакаат да го отклучат сопствениот потенцијал и да создадат поиновативен свет.