Злосторство и казна: суштински аспекти на делото на Достоевски

Злосторство и казна: суштински аспекти на делото на Достоевски
Patrick Gray

Злосторство и казна е роман објавен во 1866 година. Тој е деветти роман на рускиот писател и новинар Фјодор Достоевски. Книгата ја раскажува приказната за злосторството извршено од поранешниот студент Родион Раманович Расколников и неговите последици.
Patrick Gray
Patrick Gray
Патрик Греј е писател, истражувач и претприемач со страст за истражување на пресекот на креативноста, иновациите и човечкиот потенцијал. Како автор на блогот „Култура на генијалците“, тој работи на откривање на тајните на тимовите и поединците со високи перформанси кои постигнале извонреден успех на различни полиња. Патрик исто така е ко-основач на консултантска фирма која им помага на организациите да развијат иновативни стратегии и да негуваат креативни култури. Неговата работа е претставена во бројни публикации, вклучувајќи ги Форбс, Брза компанија и Претприемач. Со позадина во психологијата и бизнисот, Патрик носи уникатна перспектива на неговото пишување, комбинирајќи сознанија засновани на наука со практични совети за читателите кои сакаат да го отклучат сопствениот потенцијал и да создадат поиновативен свет.