12 sitcoms pangalusna sepanjang waktos

12 sitcoms pangalusna sepanjang waktos
Patrick Gray

Saha waé anu resep program komédi pasti parantos marathon sababaraha séri ieu. Istilah sitkom asalna tina komédi situasi , nyaéta " komédi situasi ", sarta dipaké pikeun ngagambarkeun séri dimana aya tokoh-tokoh anu hirup dina situasi sapopoé di lingkungan umum, kayaning di imah, di gawé, jeung babaturan jeung kulawarga.

Ciri anu terus-terusan tina jenis program ieu nyaéta kanyataan yén kalolobaanana dirékam sareng panongton sareng gaduh momen dimana seuri hadirin dipidangkeun.

Dina taun 90-an jenis séri ieu jadi kasohor pisan jeung aya sababaraha produksi anu jadi pinunjul.

Éta sababna kami milih sitkom anu paling hadé pikeun anjeun sono sareng sababaraha anu anyar ogé, disimpen tanpa nuturkeun urutan kronologis atanapi tina "kualitas".

1. Sienfield (1989-1998)

Sitkom ieu ogé Amérika Kalér sarta ditayangkan dina 5 Juli 1989, sésana nepi ka 1998. Ieu idealized ku Larry David jeung Jerry Seinfeld , anu ogé béntang dina carita.

Ieu lumangsung di Manhattan jeung diatur dina wangunan tempat sakelompok babaturan Jerry Seinfield cicing.

Ngajalajah acara sapopoé jeung banal. , séri presents kaayaan dimana tétéla "euweuh" tina relevansi kajadian, tapi, ngaliwatan dialog calakan tur lucu, éta manages nahan panongton.

Inovatif pikeun waktos, eta katempona salah sahiji runtuyan pangalusna.sepanjang waktos ku kritik sarta meunang loba fans. Ayeuna tiasa ditingali dina Netflix .

2. Os Normals (2001-2003)

Sitkom Brasil tersukses taun 2000-an nyaéta Os Normais . Ciptaan Fernanda Young sareng Alexandre Machado, séri éta hélok nunjukkeun kahirupan pasangan Rui sareng Vani , dicoo ku Fernanda Torres sareng Luis Fernando Guimarães.

Rui mangrupikeun jalma anu damai anu damel. dina sektor pamasaran hiji pausahaan, sedengkeun Vani mangrupakeun salesperson bingung tur paranoid. Duanana ngamekarkeun hubungan dimana humor mangrupa dasar sarta masarakat tungtungna ngaidentipikasi madness maranéhanana.

Seri ieu bisa ditempo dina Globopay .

3. Cinta (2016-2018)

Tempo_ogé: Sajak Kukupu, ku Vinicius de Moraes

Idéaled ku Judd Apatow jeung Paul Rust, séri ieu nampilkeun kabingungan émosional Mickey jeung Gus, pasangan nu béda ti nu biasa .

Mickey nyaéta budak awéwé anu sassy, ​​teu sopan jeung rada kaganggu, sedengkeun Gus nyaéta kutu buku anu tertutup. Aranjeunna recovering tina hubungan saméméhna tur mungkas nepi meunang aub. Éta ogé aya dina katalog Netflix .

4. Babaturan (1994-2004)

Salah sahiji séri komédi anu paling suksés dina TV Amérika nyaéta Friends . Diluncurkeun taun 1994, sitkom ieu diciptakeun ku David Crane sareng Marta Kauffman sareng ngagaduhan 10 musim sareng henteu kirang ti 236 épisode.

Carita nyarioskeunngeunaan petualangan sakelompok babaturan umur dua puluhan anu cicing di New York .

Kalayan humor anu teu biasa, éta mangrupikeun salah sahiji anu paling ditonton di AS, ogé dirilis dina sababaraha nagara . Di Brazil tiasa ditingali dina Netflix .

5. Éta Acara '70an (1998-2006)

Éta Acara '70an ogé ngajalajah kahirupan sakelompok réréncangan, tapi parantos aya kakhususan. dibuktikeun dina ngaranna sorangan: plot lumangsung dina taun 1970-an .

Ku kituna, téma anu ditujukeun kalawan humor hébat nyaéta konflik jeung kajadian anu muncul dina dasawarsa éta di AS. , saperti kabébasan séksual, feminisme, industri hiburan, antara séjén situasi jeung pantulan karakter.

6. Sex Education (2019-)

Langkung ayeuna, Sex Education mangrupikeun séri Inggris anu ditayangkan dina Netflix dina taun 2019 sareng ngagaduhan 3 usum. Kasuksésan dina platform streaming, plot revolves sabudeureun Otis, a budak malu anu boga indung terapi sex . Ku alatan éta, manéhna nyaho loba ngeunaan subjek, tapi ngan dina teori.

Anjeunna mutuskeun pikeun ngadegkeun klinik konseling di sakolana, contributing kana resolusi tina sagala rupa patarosan nu kolega na datang ka anjeunna kalawan.

7. Blossom (1991-1995)

Seri komédi ieu dijieun ku Don Reo premiere dina taun 1991 di AS sarta miboga 5 musim.

Caritana ngeunaan Blossom , a rumaja anu menonjol dikulawargana pikeun intelijen sareng humor sarkastik . Manéhna hirup jeung bapana sarta lanceukna sarta ngimpi ngadatangan indungna, anu indit ka Paris pikeun nyobaan leungeun-Na dina nyanyi.

Di Brazil, éta dipintonkeun dina SBT dina 90s, jadi suksés.<5

8. Sabrina, Sorcerer's Apprentice (1996-2003)

Dipamerkeun di Brazil dina ahir 90-an jeung awal 2000-an, Sabrina, Sorcerer's Apprentice suksés sarta méré asal tilu film.

Pokok utama nyaéta Sabrina Spellman, hiji dukun rumaja anu cicing jeung bibi jeung ucing hideungna . Dina ultah 16th nya, manéhna gains kakuatan dukun jeung ceramah ka Salem ucing. Ku kituna, anjeun kudu reconcile konflik umum umur jeung magic.

9. Kulawarga modern (2009-2020)

Némbongkeun kakhususan kulawarga anu teu konvensional , séri ieu ditulis ku Christopher Lloyd jeung Steven Levitan ditayangkeun dina taun 2009 sarta ngabogaan 11 musim.

Ieu nyaritakeun ngeunaan kahirupan sapopoe sakelompok jalma anu dihijikeun ku hubungan kulawarga jeung anu hirup dina kaayaan anu lucu tapi rumit. Topik sapertos adopsi, cerai, prasangka ngalawan urang asing, homoseksualitas sareng masalah kontemporer anu sanés aya pisan.

Janten lami program éta aya dina platform Netflix, tapi ayeuna tiasa ditingali dina Fox Play , Star Plus jeung Claro Ayeuna .

10. gélo ngeunaan anjeun(1992-1999)

Némbongkeun rutin panganten anyar Jamie jeung Paul, kalawan konflik jeung kabingungan maranéhna , sitkom Amérika Kalér ieu ditarjamahkeun di Brazil salaku Louco por você , dibintanginya Helen Hunt sareng Paul Reisier.

Panyipta séri ieu nyaéta Paul Reiser sareng Danny Jacobson sareng program éta nampi sababaraha panghargaan, kalebet nominasi Emmy Award salaku "komedi pangsaéna. séri".

Seri ieu sadia dina Globoplay .

11. Grace jeung Frankie (2015-)

Drama komédi Amérika ieu dibéntangan dua aktris hébat, Jane Fonda jeung Lily Tomlin.

Éta dua awéwé umur 60an. nu manggihan diri dina kaayaan nu teu biasa, sabab salakina mutuskeun pikeun nganggap homoseksualitas sarta nyatakeun yén maranéhna bakal nikah.

Ku kituna, nembe cerai, aranjeunna ngamekarkeun silaturahim conflicted , tapi pinuh. humor jeung pamanggihan. Usum sayogi di Netflix .

12. Kacang dina blok

Tempo_ogé: pilem Amnesia (Memento): katerangan jeung analisis

Kalayan judul aslina Pangeran Seger Bel-air , sitkom teh gagasan Andy jeung Susan Borowitz jeung boga salaku protagonis Will Smith dina pakasaban akting kahijina.

Smith, anu geus jadi musisi, ngahontal malah leuwih Kinérja ku ilubiung dina séri salaku Will. Dina plot anjeunna mangrupikeun budak lucu sareng calakan anu cicing di bumi pamanna anu beunghar pikeun ngantunkeun lingkungan miskin sareng kabur.tina kabingungan.

Ku kituna, carita ngajajah kontradiksi jeung impasses anu timbul tina clash realitas antara Will jeung kulawarga .

Runtuyan, nu boga 6 musim. , Ieu kasuksésan badag di Brazil, dipintonkeun dina SBT dina 2000. Dinten eta bisa ditempo dina Globoplay .




Patrick Gray
Patrick Gray
Patrick Gray nyaéta panulis, panalungtik, sareng pangusaha kalayan gairah pikeun ngajalajah persimpangan kreativitas, inovasi, sareng poténsi manusa. Salaku panulis blog "Culture of Geniuses," anjeunna damel pikeun ngabongkar rahasia tim berprestasi tinggi sareng individu anu parantos ngahontal kasuksésan anu luar biasa dina sababaraha widang. Patrick ogé ngadegkeun hiji firma konsultan nu mantuan organisasi ngamekarkeun strategi inovatif tur piara budaya kreatif. Karyana parantos diulas dina seueur publikasi, kalebet Forbes, Fast Company, sareng Entrepreneur. Kalayan latar psikologi sareng bisnis, Patrick nyangking sudut pandang anu unik pikeun tulisanna, nyampur wawasan dumasar-ilmu sareng nasihat praktis pikeun pamiarsa anu hoyong muka konci poténsi sorangan sareng nyiptakeun dunya anu langkung inovatif.