15 karya utama Van Gogh (kalayan katerangan)

15 karya utama Van Gogh (kalayan katerangan)
Patrick Gray

Vincent van Gogh (1853-1890) nyaéta jenius pasca-impresionisme sanajan ngan ngajual hiji lukisan salila hirupna.

Dianggap salah sahiji pencipta pangpentingna seni visual Kulon, canvases na jadi klasik lukisan sarta mangrupa bagian tina imajinasi koléktif. Kenali karya agung ieu langkung saé sareng diajar langkung seueur ngeunaan biografi pelukis Walanda.

Peuting Berbintang (1889)

Lukisan anu paling kasohor ku pelukis Walanda diciptakeun nalika Van Gogh ditahan di rumah sakit jiwa Saint-Rémy-de-Provence dina taun 1889.

Vincent nanya ka lanceukna. , Theo, admitting anjeunna sanggeus runtuyan episode psychotic. Teu persis dikonfirmasi mana masalah kaséhatan afflicted artis, tapi disangka bipolarity sarta depresi jero.

Kanvas di luhur ngagambarkeun sunrise katempo tina jandela kamar tempat Van Gogh saré. Karya ieu nampilkeun sababaraha elemen anu aneh sapertos spiral langit anu nyitak anggapan jero sareng gerakan . Najan langit kacau, désa nu nyampak dina lukisan téh hawana tengtrem, teu maliré kana kaributan di luar.

Lewih jéntré ngeunaan lukisan The Starry Night, karya Vincent van Gogh.

Kembang panonpoe (1889)

Salah sahiji karya agung pelukis Walanda, kanvas nu mibanda vas kembang panonpoé minangka na protagonis boga sapuluh versi .

Dina gambar urang ningalipelukis éta 16 jam ku karéta ti Paris. Di bagean handap layar, di sisi katuhu, anjeun tiasa perhatikeun ayana unsur anu tiasa ngagambarkeun kamungkinan kabur (jembatan sareng karéta di luhur).

Imah konéng ditandaan pikeun sapuan sikat leupas , kanvas ogé dipikawanoh pikeun kontras antara biru langit jeung konéng imah. Gambar ieu méré prominence teu ukur imah tempat pelukis cicing, tapi ogé blok kota jeung hawa.

Biografi ringkes Vincent van Gogh

Pelukis lahir dina 30 Maret. 1853 di Zundert, hiji désa leutik ayana di beulah kidul Holland.

Bapana, Theodorus van Gogh, nyaéta pendeta Calvinist - Vincent ogé bakal nyoba nuturkeun jalan agama bapana tapi teu hasil.

Indungna, Anna Carbentus, nyaéta ibu rumah tangga sareng kaleungitan putra orok anu namina Vincent. Kalayan kakandungan anyar, anjeunna milih masihan nami putra anjeunna leungit ka anak anyar anu bakal dilahirkeun. Kabeneran, Vincent lahir dina poé anu sarua jeung lanceukna, taun saterusna.

Potret diri dicét ku Van Gogh dina taun 1889

Vincent kaluar ti sakola antara umur 14 sareng 15 sareng ngagaduhan padamelan kahijina di perusahaan pamanna, anu mangrupikeun dealer. Teras anjeunna damel di London ngajar di sakola Minggu nyobian janten da'wah.

Balik di Walanda, anjeunna nyobian nuturkeun teologi kalayan susah pisan. Anjeunna ends up jeung posisi pendeta komunitas leutikmiskin pisan di Bélgia. Sanggeus sawatara lila di kantor, manéhna mutuskeun ninggalkeun masarakat pikeun ngabaktikeun dirina sapinuhna kana seni.

Nalika kuring ngarasa peryogi pisan pikeun agama, kuring kaluar peuting pikeun ngalukis béntang.

Van Gogh anjeunna dirojong sapanjang hirupna ku lanceukna ngora Theo, saha éta sobat hébat sarta supporter. Surat-surat anu disilihtukeurkeun antara dua masihan petunjuk kumaha kahirupan pelukis éta.

Artis, anu bakal janten salah sahiji nami panggedéna dina post-impresionisme, umurna pondok. Van Gogh maot dina yuswa 37 taun (disangka bunuh diri) sarta ngahasilkeun 900 lukisan - sanggeus dijual ngan hiji dina hirupna.

Baca ogé: Lukisan nu kawentar di dunya jeung karya Utama Frida Kahlo (jeung hartina maranéhna) )

preponderance konéng sarta susunan unconventional kembang. Lukisan urang Walanda nampilkeun kabingungan, rusuh jeung kaéndahan disturbing diala ku sunflowers twisted.

Kanvas ieu ucapan dijieun ka sobatna Paul Gauguin (1848-1903), anu ngadatangan anjeunna di Arles, dimana Vincent cicing. Saatos ningali gambar-gambar éta, Gauguin muji batur sapagawean urang Walanda kalayan nyatakeun yén kembang mataharina langkung saé tibatan kembang lili cai Monet.

Dina lukisan éta, tanda tanganna henteu sapertos anu biasa urang mendakan, diposisikan dina pojok layar. . Dina The sunflowers ngaran hareup pelukis diselapkeun di jero vas, di tengah pigura (di handap). Dina surat ka lanceukna Theo urang diajar yén manéhna milih asup Vincent sabab jalma ngalaman kasusah ngucapkeun Van Gogh.

The Eaters Kentang (1885)

Kanvas The Potato Eaters ngagambarkeun waktu keur dahar peuting, jam tujuh peuting (ditandaan dina jam leungeun anu aya dina témbok beulah kénca lukisan). Dina témbok anu sarua di kamar tempat jamna aya ogé gambar agama, anu méré urang leuwih clues ngeunaan kulawarga ieu.

Méja diwangun ku lalaki jeung awewe nu gawe lahan. Leungeun (kuat, tulang) sareng raray (capé, kaleuleuwihi ku usaha) mangrupikeun protagonis kanvas. Van Gogh dimaksudkeun pikeun ngagambarkeun aranjeunna sakumaha aranjeunna, ngadamel catetan kahirupandomestik .

Naon anu aya di tengah méja - tuangeun - nyaéta kentang (ku kituna namina kanvas). Sakabéh lukisan dicét dina nada warna bumi sareng gambar kontras terang sareng poék (perhatikeun kumaha cahaya dina latar payun nyaangan méja makan bari latarna tetep poék). janten karya munggaran Van Gogh, éta dijieun nalika artis masih cicing jeung kolotna. Disebutkeun ogé yén kanvas éta dijieun dina inspirasi tina karya Rembrandt, salah sahiji pelukis Walanda pangbadagna.

The Room (1888)

Lukisan di luhur mangrupa catetan kamar anu disewa Van Gogh di Arles. Dina gambar urang tingali detail kahirupan pelukis sapertos jati kai sareng kanvas ngagantung dina témbok.

Van Gogh nganggo warna anu kuat sareng kontras dina karya sareng, ngalangkungan éta, urang ngarasa saeutik tina kahirupan sapopoe anjeun. Panasaran kanyataan yén aya dua korsi sareng dua bantal nalika dipikanyaho yén Vincent cicing nyalira.

Tempo_ogé: 20 Buku Roman Anjeun Teu Bisa Ngeureunkeun Maca

Aya kacurigaan yén lukisan éta bakal dilakukeun pikeun lanceukna, Theo, pikeun ngahibur anjeunna. yén anjeunna terang yén Van Gogh henteu kunanaon.

Potret diri kalayan ceuli anu dipotong (1889)

Amputasi ceuli katuhu nyaéta épisode nebulous dina kahirupan pelukis anu masih kénéh misterius . Urang ukur terang yén leungitna ceuli éta hasil langsung tina kekerasanArgumen anjeunna sareng sobatna, sasama pelukis Paul Gauguin di 1888. Gauguin parantos ngalih ka tempat artistik Van Gogh dina taun anu sami, diondang sobatna.

Kami henteu terang upami Van Gogh bakal neukteuk bagian. tina ceuli katuhuna dina hiji episode mutilasi diri sanggeus leungit kontrol jeung sobatna atawa lamun manéhna geus ditarajang ku agul ku Paul salila argumen dipanaskeun manéhna.

Informasi anu éféktif dipikawanoh nyaéta yén pelukis bakal tetep ceuli cuted, némbongkeun ka palacuran ngaranna Rachel di hiji borthel lokal. Saatos patepungan ieu, Vincent disangka leumpang ka kamarna dimana anjeunna saré dina ranjang getih.

Teras Kafé Peuting (1888)

Teras nu dimaksud kanvas ieu lokasina di Place du Forum, di Arles, kota dimana Van Gogh dipindahkeun ka bakti diri kana lukisan. Numutkeun catetan, éta pelukis mutuskeun pikeun nyieun deui bentang kafé sanggeus réngsé maca novel ku Guy Maupassant.

Salah sahiji ciri anu paling impressive tina karya éta, sanajan ngagambarkeun bentang peuting, Van Gogh ngalakukeun. henteu nganggo cet hideung, ngan ukur nganggo nada anu langkung poék. Dina surat anu ditukeurkeun sareng lanceukna, pelukis nyatakeun:

Ieu lukisan nokturnal tanpa nganggo cet hideung, ngan ukur blues, violets sareng héjo anu saé

Dina kanvas urang ningali pertama kalina. yén Van Gogh experimented kalawan ngalukis langit jeung béntang sanggeusimpresionis.

Lukisan mangrupa salah sahiji ti saeutik nu teu ditandatanganan ku pelukis, tapi teu aya ragu ngeunaan pangarangna berkat gaya nu dibere jeung hurup Van Gogh, dimana anjeunna ngarujuk kana lukisan.

Ladang Gandum jeung Gagak (1890)

Dicét teu lila saméméh Van Gogh maot (dina 29 Juli 1890), kanvas Wheat Field with Crows diciptakeun dina 10 Juli 1890.

Nepi ka ayeuna disangka ieu lukisan pamungkas seniman, tapi panalungtik di musium pelukis di Amsterdam manggihan lukisan saterusna, Akar Tangkal , tapi teu kungsi réngsé.

Seueur ahli téori maca dina lukisan Ladang Gandum sareng Gagak lingkungan depresi sareng katiisan dialaman ku pelukis Walanda. , anu ngalaman gangguan jiwa sapanjang hirupna.

Almond blossom (1890)

Van Gogh deukeut pisan jeung adina na. lanceukna, Theo, nu anyar nikah ka Johanna. Sareng Almond Blossom dicét dina taun 1890, nalika pasangan éta ngagaduhan anak. Lukisan éta kado ditawarkeun ku Van Gogh ka pasangan pikeun orok sarta sakuduna ngagantung dina ranjang orok. Tapi Johanna resep pisan kana lukisan éta, nepi ka digantungkeun di ruang tamu.

Dicét dina kelir caang jeung nada pastel, kanvas nampilkeun sudut panasaran, saolah-olah nu nempo kana tangkal almond handapeun. . Anjeunbatang, kembangan, ngagambarkeun persis ieu gagasan rebirth .

Kapanasaran: ngaran anu dibikeun ka orok, anu lahir dina 31 Januari 1890, éta Vincent, keur ngahargaan ka paman pelukis. Ieu hiji-hijina ponakan anu nyiptakeun Museum Van Gogh, dina taun 1973, di Amsterdam, gawé bareng pamaréntah Walanda.

Korsi Van Gogh kalayan pipa (1888)

Korsi Van Gogh nganggo pipa dicét dina tempat artistik tempat Van Gogh cicing di Arles sareng ngagaduhan korsi anu sederhana pisan, didamel tina kai, tanpa panangan sareng ditutupan. dina jerami beristirahat di lantai anu ogé basajan.

Kanvas mangrupa counterpoint kana lukisan sejen nu pelukis dijieun disebut Kursi Gauguin urang , nu aya di Museum Van Gogh. Dina lukisan kadua ieu aya korsi leuwih neguaan, saprak Gauguin dianggap pelukis penting waktu. Lukisan korsi Van Gogh dipasangkeun sareng lukisan Korsi Gauguin , hiji kedah aya di gigireun anu sanés (hiji korsi dihurungkeun ka katuhu sareng anu sanésna ka kénca, kalebet).

Kanvas tempat Van Gogh ngalukis korsi sorangan sadayana dina nada konéng sarta ngagambarkeun kapribadian basajan na , sedengkeun Gauguin boga atmosfir leuwih elegan.

tanda tangan na (Vincent) dina hiji mahiwal. spasi di tengah lukisan (di handap).

Juru pos: Joseph Roulin (1888)

DinaArles, salah sahiji babaturan pangalusna ti pelukis Van Gogh éta tukang pos lokal Joseph Roulin.

Joseph digawé di kantor pos kota leutik sarta Van Gogh mindeng indit ka dinya pikeun ngirim lukisan jeung surat ka lanceukna Theo. Tina rapat-rapat anu terus-terusan ieu, silaturahim muncul - sareng ieu mangrupikeun salah sahiji séri potret anu dilakukeun ku pelukis ti sobatna sareng kulawargana salami anjeunna cicing di Arles.

Aya kira-kira 20 potret tukang pos, pamajikanana Augustine jeung tilu barudak pasangan urang (Armand, Camille jeung Marcelle).

Dina surat dikirim ka Theo urang saksi momen kreasi kanvas husus ieu:

Kuring ayeuna gawé bareng modél séjén, tukang pos dina seragam biru, kalawan rinci emas, janggot badag dina beungeutna, kasampak kawas Sócrates.

Dr. Gachet (1890)

Ieu karya 68 x 57 cm ayeuna aya di Musée d'Orsay, di Paris, sarta ngagambarkeun Paul Gauchet, dokter anu ngurus. Van Gogh sanggeus kadatanganana di Auvers.

Dokter éta pencinta seni sarta biasa meuli karya jeung interaksi jeung seniman lianna. Hubungan antara dua éta, mimitina, sengit. Tapi teras aranjeunna murag sareng Vincent nyerat ka lanceukna:

Jigana kuring henteu kedah ngandelkeun Dr. Gachet. Anu mimiti, anjeunna langkung gering tibatan kuring, atanapi sahenteuna sakitar kuring. janten teu aya deui anu kedah diajak ngobrol. Nalika buta nungtun buta,teu duanana ragrag kana liang?"

Kanvas ieu dihasilkeun sanggeus dua minggu nu dokter jeung pasien papanggih jeung artis narékahan pikeun ngagambarkeun, sakumaha cenah, "éta ekspresi afflictive jaman urang. ".

Sepuh Jeung Sirah Dina Leungeunna (Di Gerbang Kalanggengan) (1890)

Dumasar gambar jeung lithographs nu seniman geus dijieun sababaraha taun saméméh, dina 1882, lukisan ieu ngagambarkeun hiji lalaki afflicted jeung leungeun-Na dina beungeutna.

Karya ieu réngsé sababaraha bulan saméméh éta. pupusna Vincent sarta acan indikasi sejen yen artis ieu bade ngaliwatan konflik sarta sangsara psikis serius, tapi tetep percanten ka Allah sarta "portal kalanggengan", nami karya.

Ngeunaan gambar jeung lithographs. naon anu didamel tina téma ieu, anjeunna nyarios dina waktos éta:

Poé ieu sareng kamari kuring ngagambar dua sosok lalaki kolot anu siku dina tuur sareng sirahna dina panangan.(...) geulis tetempoan hiji pagawe heubeul nyieun , dina patched korduroi jas jeung sirah botak.

Potret Diri jeung Topi Jerami (1887)

Tempo_ogé: 10 karya pikeun ngawanohkeun sastra cordel

Minyak dina kanvas Potret diri nganggo topi jarami nyaéta lukisan leutik ukuranana 35 x 27 cm.

Di jerona, seniman milih ngagunakeun nuansa konéng pikeun ngagambarkeun dirina. dina sikep dimana anjeunna nyanghareupan publik kalawan teguh katingal, tapi ogé ngirimkeun kahariwang , sabab anjeunna bakal geura-giru pindah ka kiduleun Perancis méakkeun a

Ieu mangrupikeun salah sahiji 27 potret diri pelukis sareng, ngeunaan jinis produksi ieu anjeunna nyarios:

Abdi hoyong ngalukis potret anu saratus taun ti ayeuna bakal muncul salaku wahyu. (... ) lain pikeun kasatiaan fotografik, tapi (...) pikeun ngahargaan pangaweruh urang jeung rasa urang hadir dina warna, minangka sarana ekspresi jeung exaltation karakter.

Ladang gandum jeung cypresses (1889)

Salah sahiji mata pelajaran favorit Vincent van Gogh nya éta ngagambarkeun cypresses. Reseeming kawas seuneu di langit , ieu tangkal pulas narik perhatian seniman, anu ngahasilkeun vigorous vigorous tur endah pisan. Reuwas kuring yén teu aya anu ngadamelna sapertos kuring ningali.

Minyak ieu dina kanvas ukuranana 75,5 x 91,5 cm sareng ayeuna aya di galeri di Inggris.

The Yellow House (1888)

Lukisan di luhur, dijieun dina bulan Séptember 1888, ngagambarkeun imah tempat pelukis cicing waktu manéhna ninggalkeun Paris. Pencipta nyéwa kamar di imah konéng dina Méi taun anu sarua anjeunna dicét lukisan. Wangunan tempat anjeunna cicing ayana di blok deukeut Lamartine Square, di Arles.

Di imahna, Van Gogh cicing jeung digawé jeung seniman lianna dina jenis koloni, ngalaman pangalaman koléktif, sanajan unggal sahijina kungsi ngalaman. kamar anjeun sorangan.

Kota nu dipilih ku




Patrick Gray
Patrick Gray
Patrick Gray nyaéta panulis, panalungtik, sareng pangusaha kalayan gairah pikeun ngajalajah persimpangan kreativitas, inovasi, sareng poténsi manusa. Salaku panulis blog "Culture of Geniuses," anjeunna damel pikeun ngabongkar rahasia tim berprestasi tinggi sareng individu anu parantos ngahontal kasuksésan anu luar biasa dina sababaraha widang. Patrick ogé ngadegkeun hiji firma konsultan nu mantuan organisasi ngamekarkeun strategi inovatif tur piara budaya kreatif. Karyana parantos diulas dina seueur publikasi, kalebet Forbes, Fast Company, sareng Entrepreneur. Kalayan latar psikologi sareng bisnis, Patrick nyangking sudut pandang anu unik pikeun tulisanna, nyampur wawasan dumasar-ilmu sareng nasihat praktis pikeun pamiarsa anu hoyong muka konci poténsi sorangan sareng nyiptakeun dunya anu langkung inovatif.