Buku Room of Despejo, ku Carolina Maria de Jesus: kasimpulan jeung analisis

Buku Room of Despejo, ku Carolina Maria de Jesus: kasimpulan jeung analisis
Patrick Gray

Carolina Maria de Jesus henteu namina dugi ka ngaluarkeun buku kahijina, Quarto de Despejo . Diterbitkeun dina bulan Agustus 1960, karya éta mangrupa kumpulan ngeunaan 20 buku harian nu ditulis ku awéwé hideung, hiji indung tunggal, kirang dididik sarta nyicingan favela Canindé (di São Paulo).

Rohang Pengusiran mangrupa penjualan jeung kasuksésan publik sabab matak katingal aslina dina favela jeung ngeunaan favela.

Ditarjamahkeun kana tilu belas basa, Carolina meunang dunya sarta dikomentaran ku ngaran hébat dina literatur Brasil kayaning Manuel Bandeira , Raquel de Queiroz jeung Sérgio Milliet.

Di Brazil, salinan Quarto de Despejo ngahontal sirkulasi leuwih ti 100 rébu buku anu dijual dina sataun.

Abstrak ku Quarto de Despejo

Buku karya Carolina Maria de Jesus satia nyaritakeun kahirupan sapopoe di favela.

Dina naskahna, urang tingali kumaha pangarangna. nyoba salamet salaku tukang mulung sampah di metropolis São Paulo, nyobian pikeun manggihan dina naon sababaraha anggap sésa naon ngajaga dirina hirup.

Laporan ieu ditulis antara 15 Juli 1955 jeung 1 Januari 1960. Buku harian entri maranéhanana ditandaan ku poé, bulan jeung taun sarta nyaritakeun aspék rutin Carolina urang.

Seueur petikan ngagariskeun, contona, kasusah jadi ibu tunggal dina konteks kamiskinan ekstrim ieu. Urang maca dina excerpt hadir dina 15 Juli,1955:

Ulang taun putri abdi Vera Eunice. Abdi badé ngagaleuh anjeunna sapasang sapatu. Tapi biaya bahan pangan nyegah urang tina minuhan kahayang urang. Kami ayeuna budak kana biaya hirup. Abdi mendakan sapasang sapatu dina tong sampah, nyeuseuh sareng ngalereskeunana kanggo dianggo ku anjeunna.

Carolina Maria mangrupikeun ibu tilu anak sareng ngurus sadayana nyalira.

Janten. tiasa nyumponan sareng ngagedekeun kulawargana, anjeunna ngarangkep damel salaku tukang kardus sareng logam sareng janten tukang cuci. Sanajan sagala usaha, sababaraha kali manehna ngarasa teu cukup.

Dina konteks frustasi jeung kamiskinan ekstrim ieu, penting pikeun ngagariskeun peran religiusitas. Sababaraha kali sapanjang buku, iman némbongan salaku faktor motivating tur nyetir pikeun protagonis.

Aya petikan anu nyieun pentingna kapercayaan pikeun awéwé gelut ieu jelas pisan:

I was indisposed , Kuring mutuskeun pikeun meuntas sorangan. Kuring muka sungut dua kali, mastikeun kuring boga panon jahat.

Carolina manggihan kakuatan dina iman, tapi ogé mindeng katerangan pikeun situasi sapopoé. Kasus di luhur cukup ngagambarkeun kumaha nyeri sirah diyakinkeun ku hiji hal tina tatanan spiritual.

Quarto de Despejo ngajajah intricacies kahirupan awéwé hardworking ieu sarta nepikeun realitas kasar Carolina, usaha kontinyu konstan pikeun ngajaga kulawarga on suku na tanpa ngalaman pangabutuh nu leuwih gede:

Kuring ninggalkeunindisposed, kalawan kahayang pikeun ngagolér. Tapi, nu miskin teu weleh. Anjeun teu boga hak husus ngarasakeun sésana. Kuring gugup di jero, kuring kutuk nasib kuring. Kuring nyokot dua kantong kertas. Tuluy kuring balik, nyokot beusi, kaléng, jeung kayu bakar.

Sabagé hiji-hijina nafkah pikeun kulawarga, Carolina digawé beurang peuting ngagedékeun budak.

Murangkalih budak lalakina. , sabab anjeunna resep nelepon aranjeunna, méakkeun loba waktu nyalira di imah sarta mindeng jadi sasaran kritik ti lingkungan anu nyebutkeun yén barudak "kurang diasuh".

Sanajan teu kungsi disebutkeun dina kabeh hurup, pangarang atribut réaksi tatangga jeung barudak maranéhanana kanyataan yén manéhna teu nikah ("Aranjeunna allude yén kuring teu nikah. Tapi kuring happier ti aranjeunna. Aranjeunna boga salaki.")

Pikeun Sapanjang tulisan, Carolina negeskeun yén anjeunna terang warna lapar - sareng éta bakal konéng. Kolektor bakal ningali konéng sababaraha kali salami sababaraha taun sareng éta perasaan yén anjeunna paling nyobian kabur:

Kuring anu sateuacan tuang ningali langit, tatangkalan, manuk, sadayana konéng, saatos kuring dahar, sagalana manehna balik normal dina panon kuring.

Salain gawe meuli dahareun, warga kumuh Canindé ogé narima sumbangan sarta néangan sésa-sésa kadaharan di pasar komo dina runtah lamun diperlukeun. Dina salah sahiji entri diary na, anjeunna komentar:

Alkohol pusing nyegah urang nyanyi. Tapi lapar ngajadikeun urang ngageter.Kuring sadar yén pikareueuseun ngan ukur hawa dina beuteung anjeun.

Langkung parah tibatan laparna, rasa lapar anu paling nyeri éta anu disaksian ku anak-anakna. Ku kituna, kumaha, nyoba kabur kalaparan, kekerasan, kasangsaraan jeung kamiskinan, carita Carolina diwangun.

Luhureun sadaya, Quarto de Despejo mangrupakeun carita sangsara jeung daya tahan, kumaha hiji awéwé. nungkulan sagala kasusah nu ditanggung ku kahirupan sarta masih junun ngarobah kaayaan ekstrim ngalaman kana hiji ucapan.

Analisis Quarto de Despejo

Quarto de Despejo nyaéta teuas, hese dibaca, nu nembongkeun kaayaan kritis jalma anu teu cukup untung mun boga aksés ka kualitas minimum hirup.

Pisan jujur ​​tur transparan, urang tingali dina pidato de Carolina nu personifikasi tina runtuyan mungkin pidato awéwé séjén anu ogé dina kaayaan abandonment sosial.

Urang nyorot handap sababaraha titik konci pikeun analisis buku.

Gaya Carolina Carolina urang. nulis

Tulisan Carolina - sintaksis téks - kadang nyimpang tina standar Portugis sarta kadangkala ngasupkeun kecap-kecap jauh anu sigana anjeunna diajar tina bacaanna.

Tempo_ogé: Pupusna sareng Kahirupan Severina: analisis sareng interpretasi

Nu nulis, dina sababaraha wawancara, anjeunna ngaidentifikasi dirina minangka otodidak sarta nyebutkeun yén manéhna diajar maca jeung nulis ku buku catetan jeung buku manéhna dikumpulkeun ti jalan.

Dina entri dina 16 Juli 1955, contona, urang nempo hijipetikan dimana indungna ngabejaan barudak na yén teu aya roti pikeun sarapan. Perhatikeun gaya basa anu digunakeunana:

16 JULI 1955 Gugah. Kuring nurut ka Vera Eunice. Abdi angkat nyandak cai. Kuring nyieun kopi. Kuring warned barudak nu kuring teu boga roti. Yén maranéhna nginum kopi polos jeung dahar daging jeung tipung.

Dina istilah tékstual, perlu dicatet yén aya flaws kayaning henteuna aksen (dina cai) jeung kasalahan perjanjian (comesse mucunghul dina tunggal lamun pangarang nyampeurkeun anak-anakna, dina jamak).

Carolina ngungkabkeun wacana lisanna sarta sakabeh tanda ieu dina tulisanana mastikeun kanyataan yén manéhna sacara éféktif jadi panulis buku, kalawan watesan standar Portugis. batur anu teu sakola lengkep.

Sikep pangarang

Ngungkulan pasualan nulis, kudu digurat kumaha dina cutatan di luhur ditulis ku kecap-kecap anu basajan jeung nada basa Sunda, Carolina. kaayaan hésé pisan: teu bisa nempatkeun roti dina méja isuk-isuk ka barudak.

Tinimbang nungkulan kasedih tina adegan ku cara dramatis jeung depressing, indungna tegas tur milih maju ku milarian solusi interim pikeun masalah éta.

Sababaraha kali sapanjang buku, pragmatisme ieu muncul salaku garis kahirupan anu Carolina nempelkeun pikeun maju dina tugasna.

On sisi séjén, sababaraha kali sapanjang téks, narator nyanghareupan amarah, kalawan kacapean jeungbarontak teu ngarasa mampuh nyadiakeun kaperluan dasar kulawarga:

Kuring terus mikir yén kuring kudu meuli roti, sabun jeung susu keur Vera Eunice. Jeung 13 cruises éta teu cukup! Kuring nepi ka imah, sabenerna ka héd kuring, gugup jeung exhausted. Kuring pikir ngeunaan kahirupan troubled I mingpin. Kuring nyokot kertas, nyeuseuh baju keur dua jalma ngora, tetep kaluar di jalan sapopoe. Sareng kuring sok sono.

Pentingna buku salaku kritik sosial

Salian ngobrol ngeunaan alam semesta pribadina sareng drama harianna, Quarto de Despejo eta oge boga dampak sosial anu penting sabab narik perhatian kana isu favelas, nepi ka harita masih jadi masalah embrio di masarakat Brazil.

Ieu kasempetan pikeun debat topik-topik penting saperti sanitasi dasar, ngumpulkeun sampah, cai pipa, kalaparan, kasangsaraan, pondokna, hirup di rohangan dimana nepi ka harita kakawasaan publik teu acan sumping.

Sababaraha kali sapanjang diaries, Carolina nembongkeun kahayang ninggalkeun:<3

Tempo_ogé: 12 lagu pangalusna ku Chico Buarque (dianalisis)

Oh ! upami abdi tiasa ngalih ti dieu ka inti anu langkung santun.

Peran wanoja dina lapisan masyarakat anu paling terpinggirkan

Quarto de Despejo ogé ngabantah tempat awéwé dina kontéks ieu

Lamun Carolina mindeng ngarasa korban ku prasangka keur teu nikah, di sisi séjén manehna ngahargaan kanyataan teu boga salaki, nu keur loba awéwé éta ngagambarkeunsosok nu nyiksa.

Kakerasan mangrupa bagian tina kahirupan sapopoe tatanggana jeung disaksian ku sakur nu aya di sabudeureun, kaasup barudak:

Peuting-peuting bari menta tulung, kuring anteng ngadengekeun. waltzes di héd Wina kuring. Bari salaki jeung pamajikan megatkeun papan di gudang, kuring jeung barudak saré damai. Abdi henteu sirik ka awéwé-awéwé pangeusi kumuh anu hirupna budak India. Abdi henteu nikah sareng abdi henteu bagja.

Ngeunaan publikasi Quarto de Despejo

Reporter Audálio Dantas mendakan Carolina Maria de Jesus nalika anjeunna angkat ka ngahasilkeun laporan ngeunaan lingkungan Canindé.

Di antara gang kumuh anu tumuwuh sapanjang Walungan Tiété, Audálio pendak sareng awéwé anu gaduh seueur carita.

Carolina nunjukkeun sakitar dua puluh buku catetan grimy yén manéhna diteundeun di shack nya jeung dibikeun ka wartawan nu astonished di sumber manéhna narima di leungeun-Na.

Audálio geura-giru nyadar yén éta awéwé téh sora ti jero tina favela sanggup. ngawangkong ngeunaan realitas favela:

"Teu aya panulis anu tiasa nyerat carita éta langkung saé: pandangan ti jero favela."

Sababaraha kutipan tina buku catetan diterbitkeun dina laporan di Folha da Noite tanggal 9 Méi 1958. Majalah O Cruzeiro medal tanggal 20 Juni 1959. Taun saterusna, taun 1960, medalkeun buku Quarto deDespejo , dikelompokeun sareng dirévisi ku Audálio.

Wartawan ngajamin yén naon anu anjeunna laksanakeun dina téks nyaéta pikeun ngédit éta supados ngahindarkeun seueur pengulangan sareng ngarobih masalah tanda baca, salian ti éta, saur anjeunna, éta ngeunaan buku harian Carolina sacara lengkep.

Maria Carolina de Jesus sareng anjeunna nembe diterbitkeun Quarto de Despejo .

Kalayan suksés penjualan (aya langkung ti 100 rébu buku dijual dina sataun) sarta kalawan pangaruh alus ti para kritikus, Carolina peupeus sarta jadi ditéang sanggeus ku radio, koran, majalah jeung saluran televisi.

Seueur anu ditaroskeun dina waktos éta ngeunaan kaaslian tina téks , nu sababaraha attributed ka wartawan jeung teu nya. Tapi seueur ogé anu terang yén tulisan anu dilakukeun kalayan bebeneran sapertos kitu ngan ukur tiasa diémbarkeun ku jalma anu ngalaman pangalaman éta.

Manuel Bandeira nyalira, pamaca Carolina, negeskeun kana legitimasi karya éta:

"Teu aya anu tiasa nyiptakeun basa éta, anu nyarioskeun hal-hal kalayan kakuatan kreatif anu luar biasa tapi khas pikeun jalma anu tinggal satengahna pendidikan dasar."

Sakumaha Bandeira nunjukkeun, dina tulisan Quarto de Despejo mungkin pikeun mendakan ciri-ciri anu masihan petunjuk ka tukang panulis sareng anu nunjukkeun dina waktos anu sami karugian sareng kakuatan tulisanna.

Saha Carolina Maria de Jesus

0>Dilahirkeun dina 14 Maret 1914, di Minas Gerais, Carolina Maria deYesus éta hiji awéwé, hideung, tunggal indung tilu, tukang mulung sampah, padumuk kumuh, marginalized.

Dititah nepi ka taun kadua di sakola dasar di Sacramento, di pedalaman Minas Gerais, Carolina nganggap:

"Kuring kakara sakola dua taun, tapi kuring geus nyoba ngawangun karakter kuring"

Semi buta huruf, Carolina teu eureun-eureun nulis, sanajan dina buku tulis numpuk numpuk. dikurilingan ku tugas rumah tangga sareng damel salaku kolektor sareng mesin cuci di jalan pikeun ngadukung bumi.

Di Rua A, di gubuk nomer 9 di favela Canindé (di São Paulo) Carolina ngarékam anjeunna sapopoé. tayangan.

Your The Book Quarto de Despejo mangrupa kasuksésan kritis tur jualan na tungtungna ditarjamahkeun kana leuwih ti tilu belas basa.

Dina tilu poé kahiji sanggeus éta release, leuwih ti sapuluh rébu éksemplar dijual sarta Carolina jadi fenomena sastra generasi nya.

Potret Carolina Maria de Jesus.

Dina Pébruari 13, 1977, panulis maot. , ninggalkeun tilu anakna: João José, José Carlos jeung Vera Eunice.

Tingali ogé




    Patrick Gray
    Patrick Gray
    Patrick Gray nyaéta panulis, panalungtik, sareng pangusaha kalayan gairah pikeun ngajalajah persimpangan kreativitas, inovasi, sareng poténsi manusa. Salaku panulis blog "Culture of Geniuses," anjeunna damel pikeun ngabongkar rahasia tim berprestasi tinggi sareng individu anu parantos ngahontal kasuksésan anu luar biasa dina sababaraha widang. Patrick ogé ngadegkeun hiji firma konsultan nu mantuan organisasi ngamekarkeun strategi inovatif tur piara budaya kreatif. Karyana parantos diulas dina seueur publikasi, kalebet Forbes, Fast Company, sareng Entrepreneur. Kalayan latar psikologi sareng bisnis, Patrick nyangking sudut pandang anu unik pikeun tulisanna, nyampur wawasan dumasar-ilmu sareng nasihat praktis pikeun pamiarsa anu hoyong muka konci poténsi sorangan sareng nyiptakeun dunya anu langkung inovatif.