Dongeng Missa do Galo ku Machado de Assis: kasimpulan jeung analisis

Dongeng Missa do Galo ku Machado de Assis: kasimpulan jeung analisis
Patrick Gray

Carita pondok "Missa do Galo", karya Machado de Assis, mimitina diterbitkeun taun 1893, teras diasupkeun kana karya Páginas Recolhidas, taun 1899. Ieu narasi ringkes, diatur dina ngan spasi, kalawan ngan dua karakter relevan; kumaha oge, ieu salah sahiji teks pangarang nu kawentar.

Ringkesan plot

Nogueira, nu narator, recalls hiji peuting di nonoman-Na jeung paguneman manéhna jeung hiji awéwé heubeul, Conceição . Dina yuswa tujuh belas, anjeunna ninggalkeun Mangaratiba ka Rio de Janeiro, kalawan niat pikeun ngalengkepan studi préparasi. Anjeunna cicing di bumi Meneses, anu parantos nikah ka dulur misanna sareng nikah sareng Conceição dina perkawinan anu kadua.

Unggal minggu, Meneses nyarios yén anjeunna badé angkat ka téater sareng ngalakukeun zinah, hal anu unggal jalma. imah terang: mitoha-Na , Nogueira komo awéwé sorangan. Narator, sanaos anjeunna parantos liburan sakola, milih cicing di Rio de Janeiro salami Natal pikeun ngahadiran Misa Tengah Peuting di Pangadilan. Sanggeus sapuk jeung tatangga nu bakal ngahudangkeun manéhna sangkan bisa indit misa babarengan, Nogueira nungguan jeung maca di ruang tamu.

Peuting éta, Meneses indit papanggih nyonya jeung Conceição, hudang. dina éta jam telat, mucunghul di kamar tur mimitian ngobrol jeung lalaki ngora. Aranjeunna ngobrol ngeunaan topik anu béda sareng Nogueira tungtungna kaleungitan waktos sareng hilap ngeunaan massa. Obrolan lekasan nalika tatangga sambel seukeutdina kaca jandela, nelepon narator jeung ngingetkeun anjeunna komitmen na.

Analisis jeung interpretasi carita

Ieu carita dicaritakeun dina jalma kahiji, ngaliwatan nu Nogueira ngelingan patepungan ringkes na sareng Conceição, anu nyésakeun mémori anu kuat tapi ogé ragu-ragu ngeunaan naon anu kajantenan antara aranjeunna wengi éta.

Tepat dina kalimah kahiji, "Kuring henteu kantos ngartos paguneman kuring sareng awéwé. , mangtaun-taun, kuring ngitung tujuh belas, manéhna tilu puluh.” nu maca diuningakeun ngeunaan sipat samar jeung misterius nu karandapan.

Waktu lampah

Narasi téh rétrospektif, nyaritakeun kajadian-kajadian nu lumangsung di jaman baheula . Kami henteu terang sabaraha umur narator dina waktos nyerat, ngan anjeunna parantos dewasa sareng teras-terasan heran ngeunaan niat Conceição wengi éta.

Émutna sigana gagal dina hubungan sababaraha detail ngeunaan episode, dimimitian ku tanggal sorangan, saprak éta nyatakeun yén éta dina Natal "1861 atawa 1862".

Ruang aksi

Aksi lumangsung di Rio de Janeiro , tempat Pangadilan ayana. Sagala anu dicaritakeun kajadian di imah Meneses, leuwih husus di ruang tamu. Katerangan nunjuk ka imah borjuis , dihias ku sofas, korsi leungeun jeung sofas. Dua lukisan tina inohong awéwé, salah sahijina Cleopatra, anu sigana masihan rohangan iklim lasciviousness tangtu anu kontras jeung sakuduna dituju.kamurnian Conceição.

Awéwé sorangan anu narik perhatian kana kanyataan ieu, nyatakeun yén "manéhna resep dua gambar, dua wali" sareng yén anjeunna henteu nganggap éta pantes pikeun aranjeunna "dina kulawarga." imah". Ku kituna, urang bisa napsirkeun lukisan salaku simbol kahayang Conceição, repressed ku tekanan masarakat.

Conceição na Meneses: nikah jeung konvénsi sosial

Pasangan, anu cicing jeung ibu-in maranéhanana. -hukum jeung dua budak awéwé , tampi Nogueira nalika anjeunna dipindahkeun ka Rio de Janeiro. Kulawarga hirup nurutkeun "adat heubeul": "Tabuh sapuluh dulur geus di kamarna; jam satengah sapuluh imah geus sare".

Hirup nurutkeun prinsip moral tradisional jeung konservatif , ilahar dina waktu éta, pasangan nu baranahan kabiasaan teu adil jeung sexist. Meneses boga kabogoh, jeung saha manéhna papanggih mingguan, jeung pamajikan kudu mundur jeung narima panghianatan jempé, supaya teu ngabalukarkeun skandal.

Ngeunaan Meneses urang nyaho saeutik pisan, sajaba ti indiscretions dirina jeung awewe dipisahkeun. Ngeunaan Conceição, urang nyaho yén manéhna ditinggalkeun sorangan dina Natal, nu salakina mutuskeun pikeun méakkeun jeung nyonya. tanggal, atawa alatan capé jeung barontak jeung kaayaan, manéhna megatkeun pikeun ngadeukeutan ka Nogueira, sanajan zinah teu datang ka fruition.

Tempo_ogé: 16 buku ngeunaan pangaweruh diri anu tiasa ningkatkeun kahirupan anjeun

Ieu confirms kitu, tiis dirina nikah jeung kahayang implisit pikeun kalibet jeung lalaki sejen. pariksa engké,nalika Meneses maot tina apoplexy sareng Conceição nikah sareng juru tulisna anu disumpah.

Conceição sareng Nogueira: petunjuk ngeunaan kahayang sareng érotisme

Dialog antara dua

Samentawis Nogueira maca Don Quixote ieu ngantosan massa, Conceição mucunghul di kamar, diuk handap sabalikna anjeunna sarta nanya "Naha anjeun resep novel?". Pananya, katingalina polos, tiasa ngandung hartos disumputkeun , kamungkinan anu sigana langkung kuat nalika paguneman lumangsung.

Aranjeunna dimimitian ku ngawangkong ngeunaan buku sareng subjek anu dituturkeun hiji-hiji. .dina cara rada acak, saolah-olah naon sih mattered tetep aya, babarengan. Saolah-olah dialog éta ngan ukur janten alesan pikeun ngabagikeun éta momen kaakraban.

Nalika narator bungah sareng nyarios langkung tarik, anjeunna langsung nyarios ka anjeunna "Laun! Mamah tiasa hudang.”, negeskeun iklim rusiah sareng sababaraha bahaya anu aya dina aranjeunna, sabab moal pantes pikeun awéwé anu kawin ngobrol sareng pamuda dina waktos wengi éta.

Kahayang laten

Sanajan teu boga pangalaman jeung kabingungan katempo ngeunaan naon anu lumangsung, Nogueira merhatikeun yén Conceição teu nyandak panon ti anjeunna. Sarta ogé yén "ti jaman ka jaman anjeunna ngalirkeun létah kana biwir-Na, pikeun moisten aranjeunna", dina gesture insinuating yén anjeunna teu bisa malire.

Ngaliwatan cariosan, urang sadar yen gaze ofNogueira ogé merhatikeun pamajikan Meneses, merhatikeun unggal gerakna. Kagum unggal detil : oyag awakna nalika leumpang, pananganna, bahkan "jari-jari kaki selopna", métafora anu mungkin pikeun buah dadana. Upami sateuacanna, beungeut Conceição "rata-rata, teu geulis teu awon", ujug-ujug "geulis, geulis pisan".

Kami nyaksian transformasi Conceição dina panon Nogueira, anu Ninggalkeun anjeunna salaku "santo" sareng mimiti ningali anjeunna salaku awéwé anu pikaresepeun, anu "nyieun anjeunna hilap kana misa sareng gereja".

Pasamoan diganggu ku tatangga, anu ngetok dina kaca jandela. Nelepon Nogueira kana misa tengah wengi. Sakali di garéja, narator teu bisa poho naon anu anjeunna ngalaman: "Sosok Conceição interpose leuwih ti sakali, antara kuring jeung imam".

Dina poé saterusna, manehna meta normal, "alami, benign, tanpa nanaon nu ngingetkeun dirina tina paguneman poé saméméh", saolah-olah euweuh nu geus nyata.

Tempo_ogé: Auto da Compadecida (ringkesan sareng analisis)

Harti "Missa do Galo": Machado de Assis jeung Naturalisme

Dina carita ieu, pangaruh naturalis katempo: leuwih sering dipake tinimbang katerangan psikologis leuwih fisik, éksplorasi seksualitas jeung psyche manusa , kahayang disumputkeun maranéhanana sarta paripolah anu teu ditarima sacara sosial .

Sanajan dongéngna ngébréhkeun, dina sababaraha cara, téma zinah (sanés waé ngeunaan Meneses sareng kakasihna tapi ogé ngeunaan Conceição sarengNogueira), hiji-hijina kontak fisik antara maranéhanana nyaéta noél hampang dina taktak.

Ku cara kieu, teu aya minuhan kahayang maranéhna ngarasa pikeun silih; Anu relevan di dieu sanes naon anu leres-leres kajantenan, tapi naon anu tiasa kajantenan .

Machado de Assis, dina gaya anu luar biasa, nentang anu suci sareng profan, wasiat sareng larangan, kahayang daging sareng komitmen moral exquisitely. Ku kituna, ieu téks kalawan téma tétéla basajan (dua urang ngobrol, salila peuting) robah jadi narasi pinuh ku symbology. Ku sabab kitu, "Missa do Galo" tetep jadi salah sahiji tulisan pangarang nu kawentar.

Pokok Utama




Patrick Gray
Patrick Gray
Patrick Gray nyaéta panulis, panalungtik, sareng pangusaha kalayan gairah pikeun ngajalajah persimpangan kreativitas, inovasi, sareng poténsi manusa. Salaku panulis blog "Culture of Geniuses," anjeunna damel pikeun ngabongkar rahasia tim berprestasi tinggi sareng individu anu parantos ngahontal kasuksésan anu luar biasa dina sababaraha widang. Patrick ogé ngadegkeun hiji firma konsultan nu mantuan organisasi ngamekarkeun strategi inovatif tur piara budaya kreatif. Karyana parantos diulas dina seueur publikasi, kalebet Forbes, Fast Company, sareng Entrepreneur. Kalayan latar psikologi sareng bisnis, Patrick nyangking sudut pandang anu unik pikeun tulisanna, nyampur wawasan dumasar-ilmu sareng nasihat praktis pikeun pamiarsa anu hoyong muka konci poténsi sorangan sareng nyiptakeun dunya anu langkung inovatif.