Karya utama Niccolò Machiavelli (komentar)

Karya utama Niccolò Machiavelli (komentar)
Patrick Gray

Niccolò Machiavelli (1469 — 1527) nyaéta saurang intelektual Renaissance Italia anu mangaruhan pisan kana pamikiran pulitik modern.

Lahir di Républik Florentine, Niccolò Machiavelli pinunjul dina widang filsafat, diplomasi jeung sajarah, sanggeus anjeunna ogé dedicated dirina kana subjék séjén, kayaning puisi jeung musik.

Nepi ka poé ieu, pangarang utamana inget kana buku Pangeran jeung kecap sipat "Machiavellian" , dijieun dina sambungan kalawan karyana jeung interpretasi eta provoked.

Karya Machiavelli

Nicolau Machiavelli éta produk jaman na; sanajan kitu, tulisan-tulisanana nimbulkeun kagét sarta nyanghareupan moralitas nu aya.

Dina paruh kadua abad ka-15 ieu, nagara-nagara Italia nyaksian pasea antagonistik: di hiji sisi aya Garéja Katolik, di sisi séjén. éta Renaissance pamikiran.

Sakumaha bakal urang tingali di handap, Renaissance sumping ka cageur pangaruh klasik nu nempatkeun Man di puseur dunya, questioning kakawasaan Garéja. Dina tulisanana, Niccolò Machiavelli nganggap kakawasaan pulitik salaku hiji hal anu kudu dipisahkeun tina moral agama.

Kanggo ieu sadayana, tilas diplomat éta janten dianggap ancaman pikeun agama bahkan pakait sareng Iblis.

Ieu kumaha kecap sipat "Machiavellian" asalna ngeunaan, nu masih dipake tur, nurutkeun kamus, hartina "perfidious", "astute" atawa "tanpa".scruples".

Kadé ulah poho ngeunaan konteks sajarah nu Machiavelli nulis jeung, utamana, naon ngarah ka "reputasi jahat" na.

Pangéran

Di antara buku-buku Machiavelli, Pangeran teu diragukeun deui nu paling kawéntar sarta ogé salah sahiji anu ngabalukarkeun réaksi skandal pangbadagna. Ditulis dina taun 1513, nalika pangarang diasingkeun di propinsi, naskah ieu ngan diterbitkeun dina 1532, geus sanggeus pupusna.

Karya dibagi kana 26 bab sarta ngagambarkeun masalah nu patali jeung pamaréntah, nagara jeung etika. a buku naséhat pulitik anu boga maksud pikeun nungtun pangawasa, nyorot cara-cara pikeun ngajaga jeung nambahan wewengkonna.

Refleksi ieu dikumpulkeun tina kontak Machiavelli jeung sababaraha raja jeung negarawan. , sapanjang hirupna salaku diplomat. Hal ieu ogé dipercaya yén buku bakal geus ditulis kalawan niat pleasing kulawarga Medici sarta balik deui ka Florence.

A thinker of jaman Renaissance, Machiavelli membela sikep humanis, nu hargana Man salaku ukuran sagala hal. Pamikiran ieu dugi ka pertanyaan kakawasaan mutlak Garéja anu ahirna ngaganggu politik.

Dina jaman instability di semenanjung Italia, filsuf percaya yén hiji pangawasa perlu adaptasikaayaan ayeuna sareng ngalakukeun naon waé anu diperyogikeun pikeun ngajaga kakuatan anjeun. Ku kituna, teu merenah pikeun moral agama janten kompas numutkeun hiji raja atawa negarawan kudu nungtun dirina sorangan.

Hal ieu ngakibatkeun pakaitna frase "The ends justify sarana" pikeun Machiavelli, sanajan eta. teu némbongan textually dina karya. Nyatana, anu dibela ku panulis nyaéta otonomi pulitik , nyaéta yén éta henteu kedah gumantung kana ajaran Kristen.

Sabalikna, Machiavelli ngémutan kabutuhan pikeun " alesan nagara ", hiji sudut pandang anu misahkeun etika agama jeung pulitik, nguntungkeun sarta ngutamakeun kapentingan pamaréntah.

Tempo_ogé: Caravaggio: 10 karya dasar sareng biografi pelukis

Dina Pangeran , pamikir ngajauhkeun diri ti visi anu idealis sarta narékahan pikeun ngajelaskeun kajadian pulitik tina titik realistis . Ku kituna, Machiavelli ogé dianggap salah sahiji panaratas élmu pulitik.

Buku The Prince dina format PDF geus sadia pikeun diundeur dina basa Portugis.

The Art of War

Disusun antara 1519 jeung 1520, karya ieu ngébréhkeun pamikiran pulitik Machiavelli, babarengan jeung The Prince .

Ogé diideuan ku référénsi klasik, ngaliwatan pramuka jeung tujuh bab, nyaéta filsuf ngagambarkeun pentingna pasukan militér jeung cara maranéhanana kudu diatur.

Nyanghareupan hiji waktu perang jeung sengketaTéritorial, Niccolò Machiavelli ngamasalahkeun hubungan antara tentara jeung Nagara. Nurutkeun visina, tentara téh dasar pikeun kastabilan hiji pamaréntahan.

Dina pamikiran Machiavelli, pikeun hiji jalma boga kabébasan, maranéhna ogé kudu ditangtayungan ku angkatan bersenjata. disiapkeun pikeun ngabela jeung nyerang.

Saha Machiavelli: biografi pondok

Pamuda jeung karir pulitik

Putra Bartolomea jeung Bernardo de'Nelli, Machiavelli lahir di Républik Florentine , taun 1469, jadi nu katilu ti opat sadulur. Sanajan kulawarga teu boga loba kamungkinan finansial, Nicholas kuliah di Universitas Florence sarta diajar basa klasik sarta kalkulus.

Sagigireun studi na, urang teu nyaho loba ngeunaan kahirupan mimiti thinker urang. Sanajan kitu, carita na bener mimiti ditulis dina yuswa 29, nalika anjeunna asup kana kahirupan pulitik salaku sekretaris Kanselir Kadua.

Aya euweuh bukti ngeunaan alesan nu ngarah ka pilihan Machiavelli pikeun posisi. Sababaraha sumber nunjuk kaluar yén anjeunna bakal geus digawé aya saméméh; batur percaya yén éta téh dumasar kana rekomendasi Marcelo Virgilio Adriani, master kuna.

Tempo_ogé: Snow White Story (ringkesan, katerangan jeung asal)

Ti dinya, Niccolò Machiavelli ngamimitian misi diplomatik -Na, atas nama Républik Florentine, ka sagala rupa penjuru Éropa. Salila ieu, anjeunna ngahubungi sareng niténan pangukuranpanguasa hébat dina jaman maranéhanana.

Di antarana, Caesar Borgia, Adipati Valentino, anu putra Paus Alexander VI sarta dipikawanoh pikeun kekerasan lampahna, nangtung kaluar.

Dina 1501 , Machiavelli nikah jeung Marietta Corsini, jeung saha manéhna boga genep anak, tapi ngan lima salamet.

Machiavelli jeung kulawarga Medici

Takdir Nicolò Machiavelli urang intersected sababaraha kali jeung Machiavelli hiji kulawarga anu nangtukeun yén jaman: nu Medici. Samenanjung Italia, dina waktos éta, dibagi kana sababaraha nagara bagian anu saling perang ngaliwatan rupa-rupa sengketa wilayah.

Sanajan iklim instability , negarawan Florentine Lorenzo de' Medici junun negosiasi. ngahijikeun nagara Italia dina nyanghareupan ancaman luar. Sanajan kitu, panyabutan anjeunna mawa Républik salila Machiavelli diangkat.

Jadi, nalika Medici balik ka kakawasaan, Machiavelli diusir ti kantor, didenda sarta kapaksa ninggalkeun kota. Dina mangsa ieu ogé ngaranna kapanggih dina daptar musuh nagara, nu ngabalukarkeun manéhna ditéwak jeung disiksa .

Luar biasa sigana, kahirupan filsuf urang. masihan deui turnaround berkat kulawarga Medici. Dina 1513, nalika John Lawrence de' Medici, putra nagarawan, janten Paus Leo X, Machiavelli mangrupikeun salah sahiji tawanan anu nampi pangampunan khusus.

Pengasingan, Sastra, sareng Anu Terakhir.taun

Geus bébas deui, Machiavelli ninggalkeun Florence , indit ka pengasingan di propinsi-propinsi jeung devoting dirina sagemblengna nulis.

Nya dina waktu ieu pangarang ngahasilkeun sababaraha kawentar. karya , salaku Pangeran , sarta nulis Sajarah Florence , dina pamundut Clement VII, panerus Paus Leo X.

Dina 1527, sanggeus Medici digulingkeun sarta Républik diadegkeun deui, Machiavelli masih kénéh teu bisa balik deui ka Florence, sabab aya hubunganana jeung rezim heubeul.

Taun éta, manéhna maot, sanggeus ngalaman tatu parna. nyeri peujit, sarta awakna dikurebkeun di Basilica of Santa Cruz.




Patrick Gray
Patrick Gray
Patrick Gray nyaéta panulis, panalungtik, sareng pangusaha kalayan gairah pikeun ngajalajah persimpangan kreativitas, inovasi, sareng poténsi manusa. Salaku panulis blog "Culture of Geniuses," anjeunna damel pikeun ngabongkar rahasia tim berprestasi tinggi sareng individu anu parantos ngahontal kasuksésan anu luar biasa dina sababaraha widang. Patrick ogé ngadegkeun hiji firma konsultan nu mantuan organisasi ngamekarkeun strategi inovatif tur piara budaya kreatif. Karyana parantos diulas dina seueur publikasi, kalebet Forbes, Fast Company, sareng Entrepreneur. Kalayan latar psikologi sareng bisnis, Patrick nyangking sudut pandang anu unik pikeun tulisanna, nyampur wawasan dumasar-ilmu sareng nasihat praktis pikeun pamiarsa anu hoyong muka konci poténsi sorangan sareng nyiptakeun dunya anu langkung inovatif.