Música Brasil nembongkeun beungeut anjeun: analisis jeung interpretasi lirik

Música Brasil nembongkeun beungeut anjeun: analisis jeung interpretasi lirik
Patrick Gray

"Brasil" dikarang ku Cazuza, George Israél jeung Nilo Romero dina ahir taun dalapan puluhan (leuwih tepatna taun 1988).

Lagu ieu mangrupa jenis manifesto politik jeung sosial nu dijieun dina momen nu tangtu. sajarah nagara urang. Ieu mangrupikeun periode redemokrasi di Brazil, urang hoyong ngantunkeun masa lalu anu ditandaan ku diktator militer sareng leumpang nuju masa depan anu bebas sareng demokratis.

Lagu ieu mangrupikeun lagu kagenep tina CD Ideologia, dirilis dina 1988. Diperkirakeun yén nepi ka ayeuna éta albeum geus dijual leuwih ti 2 juta éksemplar, angka nu luar biasa pikeun pasar nasional.

Lirik

Kuring teu diondang

Kanggo ieu pihak goréng

Éta lalaki nyetél

Pikeun ngayakinkeun kuring

Pikeun mayar tanpa ningali éta

Sadaya ubar ieu

Éta parantos kasawang

Samemeh kuring lahir

Kuring teu ditawaran

Teu aya roko

Kuring cicing di panto

Parkir éta mobil

Kuring teu kapilih

Bos nanaon

Kartu kiridit abdi

Ieu agul

Brazil!

Témbongkeun lalaki anjeun

Abdi hoyong ningali saha anu mayar

Tempo_ogé: The Well, tina Netflix: katerangan sareng téma utama pilem

Pikeun urang tetep siga kieu

Brazil!

Naon urusan anjeun?

Nami pasangan anjeun?

Percanten ka abdi

Aranjeunna henteu ngajak kuring

Ka pesta anu goréng éta

lalaki nyetél

Pikeun ngayakinkeun kuring

Mayar tanpa ningali éta

Sadaya ubar ieu

Nu asalna geus kasawang

Samemeh kuring lahir

Aranjeunna henteu ngagambar kuring

Gadis ti Fantástico

NoKuring disogok

Naha éta tungtung kuring?

Nonton TV warna

Di India taba

Diprogram

Prá just sebutkeun "enya, enya"

Brazil!

Témbongkeun beungeut anjeun

Abdi hoyong ningali saha nu mayar

Pikeun urang tetep siga kieu

Brazil!

Naon bisnis anjeun?

Ngaran pasangan anjeun?

Percaya ka kuring

Tanah air anu hébat

Teu penting

Sakedap deui

Kuring bakal ngahianat anjeun

Henteu, kuring moal ngahianat anjeun

Brazil!

Témbongkeun beungeut anjeun

Tempo_ogé: Naon Lukisan? Panggihan sajarah jeung téhnik lukisan utama

Abdi hoyong ningali saha anu mayar

Supaya urang tetep siga kieu

Brazil!

Naon urusan anjeun?

Pamitra ngaran anjeun ?

Percanten ka abdi

Brazil!

Témbongkeun raray anjeun

Abdi hoyong ningali saha anu mayar

Pikeun urang tetep sapertos kieu

Brazil!

Naon bisnis anjeun?

Ngaran pasangan anjeun?

Percanten ka abdi

Percanten ka abdi

Brazil!

Lirik ambek Cazuza nyebatkeun kateusaruaan kauangan, kateuadilan sosial sareng paripolah korup kelas politik Brasil.

Ieu diciptakeun dina transisi tina diktator kana rezim demokratis, nalika penduduk ngagorowok. pikeun palaksanaan voting langsung.

Aranjeunna henteu ngondang kuring

Ka partey miskin ieu

Para lalaki nyetél

Kanggo kuring ngayakinkeun

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> deui ka pihak miskin, nu disebut dina lagu, balik deui ka jaman electoral college dirakit pikeun palaksanaan voting teu langsung.>> Malahan, calon Tancredo Neves, présidén Brazil nu bakal datang. dijadwalkeun pelantikan pikeun Maret1985, bakal kapilih henteu langsung, tanpa partisipasi wasiat populér. Tancredo maot samemeh ngajabat jeung José Sarney ngawasa nagara antara 15 Maret 1985 jeung 15 Maret 1990.

Perlu diinget yén taun "Brasil" dijieun ogé taun kreasi Federal. Konstitusi. Dokumén éta penting pikeun konsolidasi yayasan anyar pikeun nagara sanggeus sababaraha taun rezim kejam anu ditumpukeun ku kakuatan.

Anu disebut média dina waktos éta "partéy démokrasi" diganti ku Cazuza salaku "miskin. pihak", dina raraga nunjukkeun rasa henteu sugema pribadina sareng jalanna nagara. Ku kituna, lirikna lain ngan ukur kritik ka politisi tapi ogé kritik média.

Lirik téh kacida pentingna sabab, bari ngarayakeun hak-hak anu ditaklukkeun ku runtuhna diktator, éta nunjukkeun rasa ambek-ambekan masarakat. sacara politis masa depan anu dicita-citakeun tacan kahontal.

Paduan sora

Brazil!

Témbongkeun beungeut anjeun

moal bisa ditembangkeun. salila sababaraha taun diktator militér timbal, periode ditandaan ku sénsor ekstrim, pengasingan seniman jeung panyiksaan sarta expulsion of intelektual. Ayat-ayat éta nyorong jalma-jalma pikeun ngantepkeun kasieun sareng nganyatakeun dirina sacara bébas, tanpa sieun ditegor.

Aya anu nafsirkeun bagian tina lagu ieu salaku insentif pikeun politisi pikeun nunjukkeun naon anu dipikahoyong.aranjeunna, tungtungna nembongkeun beungeut nyata maranéhanana, nembongkeun ideologi nu dipindahkeun aranjeunna tanpa sieun pamales kanyeri.

Lirik nuluykeun nyieun rujukan ka mangsa tragis ieu sajarah urang jeung allude ka jalma anu financed aib urang. Nalika Cazuza nyarios:

Abdi hoyong ningali saha anu mayar

Pikeun urang tetep sapertos kieu

manehna ngadamel sindiran anu jelas ka nagara-nagara imperialis anu ngabiayaan kediktatoran militer di Amérika Latin (Brazil, Chili, Argentina...). Dinten ieu dipikanyaho (sareng dina waktos éta disangka) yén Amérika Serikat aya tukangeun politik naon anu dianggap dunya katilu, nyababkeun perang sareng mangaruhan ragrag atanapi naékna présidén.

Nalika komposer nyarios. :

Kartu kiridit abdi

Ieu agul

ngarujuk kana kahirupan sapopoe sabagéan ageung urang Brazil dina waktos éta, kalayan kasusah mayar tagihan dasarna, aranjeunna milih ka kiridit kartu kiridit maranéhanana salaku solusi. Strategi anu katingalina saderhana ngajantenkeun aranjeunna ngahutang dina ahir bulan, sandera kalayan suku bunga anu luhur pisan.

Dina waktos skandal politik mangrupikeun bagian tina kahirupan sapopoe penduduk, lagu gagah Cazuza mangrupikeun lagu kabangsaan. cukup cukup jeung pemberontakan.

Hanjakalna urang bisa disebutkeun yen, lamun datang ka skenario pulitik ayeuna, lirik Cazuza tetep pisan kontemporer sarta terus nempatkeun ramo dina tatu tina titik konci urang.nagara.

Backstage ciptaan

Nilo Romero, salah sahiji mitra Cazuza dina kreasi lagu, nyorot komposisi:

"Surat ieu lahir tina kabutuhan Cazuza. ngagunakeun sensitipitasna pikeun nulis hiji hal anu bakal tetep aya dina kahirupan unggal Brasil. Saolah-olah éta hiji tembang pamujaan pikeun intoleransi dina nyanghareupan disregard jalma anu nyieun kaputusan di nagara. "

Lagu. "Brasil" asalna dijieun pikeun pilem "Rádio Pirata", ku Lael Rodrigues. Sanajan kitu, ieu malah dipikawanoh dina sora Gal Costa nalika manéhna bagian tina bubuka sinétron jaringan Globo "Vale tudo".

Tapi éta henteu ngan pikeun panggero sinetron. dikarang ku Gilberto Braga sareng Agnaldo Silva yén musik Cazuza janten kasohor di nagara éta.

Dina 6 Januari 1989, bab terakhir anu ditunggu-tunggu tina Vale Tudo nampilkeun adegan anu turun dina sajarah dramaturgi.

Aduh penjahat, Marco Aurélio, anu harita dicoo ku Regildo Faria, nyandak jet pribadi sareng ngungsi ka Brazil, masihan cau ka anu ningali éta adegan. Naha anjeun terang soundtrack mana anu dipilih pikeun ngagambarkeun momen? Brazil nembongkeun beungeut anjeun.

9 Banana Vale Tudo telenovela

Konteks sajarah

Dina Oktober 1988, taun anu sarua tina kreasi lagu "Brasil shows your face", Konstitusi Warga, jawab demokratisasi nagara sanggeus mangtaun-taun diktator parnaMangsa ieu ogé ditandaan ku Diretas Já, hiji gerakan anu boga cita-cita ngarahkeun pamilihan taun 1985. Masarakat hayang bisa milih langsung pikeun salah sahiji ti tilu présidén anu mungkin: Paulo Maluf (calon PDS), Ulysses Guimarães (calon PMDB) jeung Tancredo Neves (calon PP).

Cazuza sacara umum ngalawan electoral college, anu hayang milih calon presiden sacara teu langsung.

Album Ideologi

Albeum solo katilu Cazuza, nu ngandung lagu Brasil, judulna Ideologia sarta dirilis dina 1988 ku labél Philips Records.

Produksi, dilaksanakeun ku Cazuza, Nilo Romero jeung Ezequiel Neves, narima Sharp Award pikeun album pangalusna taun. .

Ngeunaan kreasi, Cazuza nyatakeun dina wawancara anu dibikeun dina waktos éta:

"Album ieu sakuduna dituju dirékam dina Oktober 15 [1987], tapi lajeng abdi gaduh zigzag, abdi dirawat di rumah sakit di Amérika Serikat sareng kuring ngan uih deui dina bulan Désémber. Tapi harita, hirup kuring béda. Kuring nulis sababaraha lirik di Amérika Serikat sareng, saatos kuring dugi ka dieu, kuring nyiapkeun dua lagu saminggu, sateuacan lebet ka studio. Kuring parantos ngalakukeun hal anu béda, musik romantis ogé, tapi ku cara kuring sorangan. Kuring ngagaduhan ngeunaan opat komposisi anu siap sateuacan kuring angkat. Tapi, ti mimiti proyek, kuring ngan tetep judulna: 'Ideologia'".

Band nu ngarekam album Ideologia dikarang ku:

  • Cazuza (vokal)
  • Nilo Romero(bass)
  • Ricardo Palmeira (gitar)
  • William Magalhães jeung João Rebouças (kibor)
  • Sergio Della Monica jeung Claudio (drum)

Panutupna dirarancang ku Luiz Zerbini sarta mawa runtuyan lambang anu béda-béda, ti swastika, nepi ka simbol Damai jeung Cinta jeung palu jeung arit.

Sampul albeum Ideologi.

Lagu-lagu dina albeum nyaéta kieu:

1) Ideologia

2) Boas Novas

3) O Assassinato da Flor

4 ) Ceuli Eurydice

5) Perang Sipil

6) Brazil

7) Karéta ka Béntang

8) Kahirupan Gampang

9) Piedade Blues

10) Hatur nuhun (Kanggo Ninggalkeun)

11) My Flower, My Baby

12) It's Part of My Show

Culture Genius on Spotify

Kasuksésan ku Cazuza

Tingali ogé




    Patrick Gray
    Patrick Gray
    Patrick Gray nyaéta panulis, panalungtik, sareng pangusaha kalayan gairah pikeun ngajalajah persimpangan kreativitas, inovasi, sareng poténsi manusa. Salaku panulis blog "Culture of Geniuses," anjeunna damel pikeun ngabongkar rahasia tim berprestasi tinggi sareng individu anu parantos ngahontal kasuksésan anu luar biasa dina sababaraha widang. Patrick ogé ngadegkeun hiji firma konsultan nu mantuan organisasi ngamekarkeun strategi inovatif tur piara budaya kreatif. Karyana parantos diulas dina seueur publikasi, kalebet Forbes, Fast Company, sareng Entrepreneur. Kalayan latar psikologi sareng bisnis, Patrick nyangking sudut pandang anu unik pikeun tulisanna, nyampur wawasan dumasar-ilmu sareng nasihat praktis pikeun pamiarsa anu hoyong muka konci poténsi sorangan sareng nyiptakeun dunya anu langkung inovatif.