Perjalanan di tanah kuring: kasimpulan sareng analisa buku Almeida Garrett

Perjalanan di tanah kuring: kasimpulan sareng analisa buku Almeida Garrett
Patrick Gray

Viagens na minha terra mangrupikeun karya sastra Portugis romantis. Ditulis dina 1843 ku Almeida Garrett, téks ieu mimitina diterbitkeun dina majalah Universal Lisboense sarta tetep diédit nepi ka kiwari, jadi salah sahiji landmark krusial sastra Portugis.

Tempo_ogé: runtuyan poék

Abstrak

Mimitina diterbitkeun dina 1843 -1845 di Revista Universal Lisbonense, sarta engké dikumpulkeun dina volume dina 1846, Viagens na minha terra mangrupakeun karya konci sastra romantis Portugis. Narasi ieu diideuan ku Sentimental Journey klasik (1787), ku Sterne, sareng ku Xavier de Maistre's Journey Around My Room (1795).

Buku anu ditulis ku Garrett dibagi kana 49 bab sareng nyampur runtuyan buku. genre sastra, bisa ditilik tina laporan jurnalistik nepi ka sastra perjalanan.

Semboyan nu ngagerakkeun tulisan téh nya éta lalampahan ka Santarém, lalampahan sabenerna dijieun ku Garrett, dina taun 1843, nepi ka ondangan ti politisi. Passos Manuel.

Dina awal bab kahiji narator ngumumkeun:

Kumaha panulis buku erudite ieu mutuskeun pikeun ngumbara di tanah air, sanggeus ngumbara di kamarna; sareng kumaha anjeunna mutuskeun pikeun ngaabadikeun dirina ku nyerat perjalanan-Na. Ninggalkeun ka Santarém. Anjeunna anjog di Terreiro do Paço, naek kapal uap Vila Nova; sareng naon anu lumangsung ka anjeunna di dinya.

Protagonisna nyaéta Carlos, putra saurang biarawan anu ngahinakeun indungna. Tapi éta sanés ngan ukur dramatina naratif: Carlos mangrupakeun bajoang liberal jeung bapana lawan pulitik sorangan. Di tengah-tengah téks, tulisanna diganggu ku panyimpangan anu paling rupa-rupa.

Viagens na minha terra ogé fundamental sabab ngagambarkeun masalah sosial jamanna bari nungkulan drama sentimental individu protagonis. . Salah sahiji kritikus pangbadagna sastra Portugis, Saraiva, nyatakeun:

"Aya simbolisme politik jeung sosial anu jelas sapanjang plot ieu: emigran teh putra friar, sakumaha revolusioner Portugal mangrupakeun putra klerikal Portugal. ; sarta ngan teu kahaja manéhna teu maéhan bapana, sabab Portugal anyar liquidated Portugal heubeul ti dasarna. sastra ogé miboga pungsi pikeun ngadidik balaréa. Salaku panulis, anjeunna ngarasa yén anjeunna gaduh peran anu kuat dina ningkatkeun kasadaran sabangsana.

Tempo_ogé: 33 pilem pulisi pikeun ditonton di 2023

Garrett ngécéskeun kahayang pikeun sastra Portugis balik deui ka akar nasional sareng populér. Anjeunna boga cita-cita pikeun ngahasilkeun karya seni nasional anu otentik, pinuh ku fakta sajarah, folklor, legenda jeung tradisi pribumi.

Proyék hirupna pangbadagna nyaéta nulis ngeunaan Portugal pikeun Portugis. Salaku sarjana jeung ahli teori, bisa disebutkeun yén pangarang téh salah sahiji cikal bakal nasionalisme dina ahir abad ka. Karyana ku kituna ditandaan ku amilitansi politik, ideologi jeung moral anu kuat.

Basa anu digunakeun ku Garrett

Produksi Garrett penting pisan pikeun tanggung jawab kana modernisasi jeung pembaharuan prosa sastra di Portugal. Panulis tiasa ngabébaskeun dirina tina modél klasik, tina prosa klerikal sareng sopan, sareng ngantepkeun dirina nganggo gaya anu langkung nyaman, ngagunakeun basa anu kolokial, terang, sapopoé, spontan sareng tiasa diaksés ku sadayana.

Anjeunna. nyebutkeun Hal ieu dipikawanoh yen Garrett wrote saolah-olah anjeunna spoke nyaring, nyaeta, anjeunna investasi dina basa pinuh ku improvisasi sarta moments humor. Anjeunna ogé tanggung jawab pikeun nyelapkeun kecap asing sareng nyegerkeun arkaisme anu tangtu.

Garrett sareng kontéks sajarahna

Karya anu ditinggalkeun ku panulis penting henteu ngan ukur tina segi éstétika tapi ogé janten sumber anu teu aya habisna. inpormasi ngeunaan waktos anjeun. Ngaliwatan warisan ti pangarang, bisa waé aya tanda-tanda kahirupan sosial jaman harita.

Lisbon dina abad ka-19.

Saha éta Almeida. Garrett?

Dina Pébruari 1799, João Batista da Silva Leitão de Almeida Garrett lahir di Porto. Dina Lawu kulawarga jegud padagang jeung usaha di Brazil, manéhna diajar hukum di Coimbra jeung nulis sajak, naratif jeung drama.

Salaku pujangga, Garrett ngamimitian karirna ti hiji arcadianism ampir murni, sanajan anjeunna ngahontal hiji individualistis, gairah jeungngaku. Salah sahiji karyana nu kawentar, The Fallen Leaves (1853), mangrupa karya sentral pikeun lirik Romantic Romantic.

Garrett oge panulis teater penting, panulis drama Catão (1822), Mérope (1841) , Um auto de Gil Vicente (1838), D.Filipa de Vilhena (1840), O Alfageme de Santarém (1842) jeung Frei Luís de Sousa (1843), anu terakhir dianggap karya agung téater romantis Portugis .

Kusabab karyana anu konsisten dina téater, Garrett nampi ti pamaréntah, dina taun 1836, tugas pikeun ngatur téater nasional.

Baca buku sacara lengkep

Viagens na meu terra geus sadia pikeun diundeur haratis dina format PDF ngaliwatan domain publik.

Pikeun ngadangukeun? Panggihan buku audio Garrett!

Buku Viagens na minha terra oge sadia dina buku audio:

AUDIOBOOK: "Viagens na Minha Terra", karya Almeida Garret (aksen Portugis)



Patrick Gray
Patrick Gray
Patrick Gray nyaéta panulis, panalungtik, sareng pangusaha kalayan gairah pikeun ngajalajah persimpangan kreativitas, inovasi, sareng poténsi manusa. Salaku panulis blog "Culture of Geniuses," anjeunna damel pikeun ngabongkar rahasia tim berprestasi tinggi sareng individu anu parantos ngahontal kasuksésan anu luar biasa dina sababaraha widang. Patrick ogé ngadegkeun hiji firma konsultan nu mantuan organisasi ngamekarkeun strategi inovatif tur piara budaya kreatif. Karyana parantos diulas dina seueur publikasi, kalebet Forbes, Fast Company, sareng Entrepreneur. Kalayan latar psikologi sareng bisnis, Patrick nyangking sudut pandang anu unik pikeun tulisanna, nyampur wawasan dumasar-ilmu sareng nasihat praktis pikeun pamiarsa anu hoyong muka konci poténsi sorangan sareng nyiptakeun dunya anu langkung inovatif.