Sajarah sareng évolusi fotografi di dunya sareng di Brazil

Sajarah sareng évolusi fotografi di dunya sareng di Brazil
Patrick Gray

Fotografi mangrupa téknik réproduksi gambar anu ngagunakeun kacaangan minangka dasarna.

Cahaya penting pisan pikeun fotografi, sahingga asal kecapna mangrupa gabungan tina istilah Yunani photo , nu hartina "cahaya", jeung graphein , nu ngagambarkeun gagasan nulis. Ku alatan éta, denominasi fotografi nyaéta " nulis kalayan cahaya ".

Sajarahna balik deui ka jaman baheula, tapi ngan dina taun 1826 poto munggaran dicandak. The Frenchman Joseph Niépce éta jawab. Sanaos, di Brazil, urang Perancis sanés, Hercule Florence, ogé nyiptakeun metode fotografik dina waktos anu sami.

Seueur jalma sanés nyumbang kana évolusi sareng panyebaran téknik ieu anu ngarevolusi seni sareng komunikasi di sakuliah dunya, ayeuna janten kitu. aya dina kahirupan sapopoe urang.

Sajarah fotografi

Alat optik munggaran

Malah di jaman baheula, manusa sadar yen cahaya nawarkeun kamungkinan ngagambarkeun gambar.

Ku cara niténan kajadian cahaya ngaliwatan liang leutik, éta diverifikasi yén gambar dihasilkeun, meureun projected dina tembok tenda jeung pondok.

Ku kituna, éta dijieun mékanisme disebut " kaméra. obscura ", anu ngahasilkeun gambar tibalik, janten cikal bakal kaméra fotografik. Aristoteles dikreditkeun pikeun nimukeun alat-alat di Yunani Kuno.

Ilustrasi ku"camera obscura"

Engké, dina jaman Renaisans (dina abad ka-17), alat-alat proyéksi séjén mimiti dipaké pikeun tujuan hiburan atawa jadi pangrojong seniman pikeun ngalaksanakeun lukisan maranéhanana. . Alat-alat ieu disebut " lampu sihir ".

Ilustrasi pamandangan dimana "lampu ajaib" dianggo

Foto munggaran di dunya

Munculna poto nu dicitak permanén munggaran ngan lumangsung dina abad ka-19, leuwih tepatna dina 1826 . Dina taun éta, urang Perancis Joseph Niépce bisa ngukir gambar palataran imahna, di Burgundy, Perancis, dina piring timah.

Kimia anu dipaké nyaéta a bahan turunan minyak bumi. , disebut "Pitch of Judea", unsur nu hardens kontak jeung cahaya. Durasi waktu pikeun gambar dibereskeun nyaéta 8 jam sarta hasilna mangrupakeun poto kontras pisan.

Photo kahiji dina sajarah nyandak 8 jam pikeun diukir dina pelat logam

The daguerreotype

Engké, Niépce tim up kalawan Perancis sejen ngaranna Louis Daguerre sarta dua neruskeun percobaan. Dina 1833 Niépce maot lajeng Daguerre nyokot alih panalungtikan, nyampurnakeun téknik.

Anjeunna ngagentos bitumen ku pérak digosok sarta uap iodin, nu nyieun pilem tina iodida pérak nu leuwih peka cahaya. Parobihan sapertos kitu ngajantenkeun bédana ageung,nurunkeun fiksasi gambar jadi menit.

Penemuan anyar ieu disebut Daguerreotype sarta dina 1839 dibere ka Akademi Élmu di Paris, ti harita jadi bisa diaksés ku umum sarta jadi suksés.

Tétéla yén alat ieu ngagaduhan watesan, ngan ukur tiasa ngadamel hiji salinan unggal gambar.

Motrét munggaran sareng jalma

Sorotan Vale yén poto munggaran dimana jalma muncul dicandak dina 1838 ku Daguerre, di Paris. Waktu harita, waktu panyanaran pikeun motret nyokot nepi ka tilu puluh menit.

Ku sabab eta, dina gambar-gambar kota sok kaciri teu aya jelema, sabab keur obah, lain. méré waktu pikeun dibenerkeun ku kaméra.kaméra.

Ieu poto nu mimiti muncul jalma. Catet siluet dua lalaki di belah kénca juru handap gambar

Tapi, dina kaayaan anu tangtu, saurang lalaki anu bersinar sapatu tetep cicing pikeun waktos anu langkung lami, ngamungkinkeun gambarna sareng klienna janten. dicitak.

Kaloripe Talbot

Taun 1840 urang Inggris Fox Talbot ngumumkeun wangun négatip fotografik anu geus ditalungtikna ti taun 1834 sarta ngamungkinkeun pikeun gambar nu bakal dihasilkeun leuwih mindeng sarta dicitak dina kertas, nya éta calotype .

Najan kitu, pikeun ngagunakeun penemuan ieu perlu mayar hak pamakéan, nu ngajadikeun eta pisan mahal, sababyén calotype henteu aya sisipan di nagara sanés, salian ti Inggris.

Evolusi sareng popularisasi fotografi

Jalma sanés nyumbang kana évolusi fotografi, sapertos urang Inggris Frederick Scott Archer, tanggung jawab dina 1851. ku pamekaran dina koloid , piring kaca baseuh anu ngahasilkeun gambar anu langkung saé.

Taun 1871, urang Inggris sanés anu namina Richard Leach Maddox nyiptakeun gelatin pérak bromida, langkung sénsitip sareng anu anjeunna ngaku kaungkap. engké, salajengna modernizing prosés fotografik. Téhnik ieu nyaéta " dry plate ".

Ku kituna, dina taun 1886, Kodak , hiji pausahaan milik Amérika George Eastman , nyaéta. dilahirkeun. Kodak ngarévolusi fotografi di dunya kusabab ngajual kaméra sareng pilem dina gulungan kalayan harga anu langkung mirah sareng ngabébaskeun para nasabah tina prosés pamekaran.

Pamplet pariwara ti Kodak dina awal-awalna

Nya slogan éta "Anjeun nyorong tombol sarta kami bakal ngalakukeun sésana". Ti dinya, fotografi nyebar dina skala nu leuwih gede.

Fotografi warna

Warna dina sajarah fotografi muncul dina taun 1861, dijieun ku Skotlandia James Clerk Maxwell jeung Thomas Sutton, tapi téhnik ieu miboga loba cacad.

Tempo_ogé: Andy Warhol: manggihan artis urang 11 karya paling impressive

Photo dicandak ku James Clerk Maxwell. Poto warna munggaran teu ngadaptar ogé nada beureum jeung héjo

Éta ngan dina 1908 cara leuwih satia fotografi warna dijieun, nalika barayaUrang Perancis Auguste jeung Louis Lumière - panemu bioskop - ngembangkeun Autochrome .

Metoda ieu diwangun ku tilu pelat tumpang tindih dimana saringan ngaisolasi ngan hiji warna primér dina unggal piring jeung kombinasi tumpang tindihna masihan warna. gambar.

Digitizing fotografi

Taun 1975 Steven Sasson nyieun prototipe kaméra digital munggaran. Sanajan kitu, penemuan ieu teu katampa sarta ngan dina pertengahan 80s kaméra munggaran kalayan sénsor éléktronik mucunghul di pasar.

Pausahaan jawab modernisasi ieu ogé Kodak, nu nyiptakeun mesin nu junun néwak jeung ngarékam rébuan titik cahaya - piksel - sarta ngarobahna jadi gambar.

Sajarah fotografi di Brazil

Brazil nuturkeun panemuan jeung évolusi fotografi ti umur dini. Di dieu, masih dina 1839, daguerreotype anjog di Rio de Janeiro jeung ngaran kayaning Victor Frond (1821-1881), Marc Ferrez (1843-1923), Augusto Malta (1864-1957), Militão Augusto de Azevedo (1837-1905) jeung José Christiano Júnior (1832-1902) nangtung kaluar.

Fotografi jalma enslaved di perkebunan kopi di 1885, ku Marc Ferrez

Sajaba ti éta, penting pikeun nyorot nami Hercule Florence (1804-1879), urang Perancis anu cicing di Brazil, anu sanajan rada hilap ku sajarah, maénkeun peran anu penting dina nyiptakeun téknik ieu.

Dina1833, Florence ogé ngembangkeun métode photosensitive ngagunakeun kaméra obscura. Dina waktos éta, komunikasi pajeulit jeung panalungtik teu boga kontak jeung pamanggihan nu lumangsung dina waktos anu sareng di Éropa, dijieun ku Niépce na Daguerre. Florence, kumaha oge, anu kahiji ngaranan ékspérimén fotografina.

Alesan penting séjénna pikeun sosialisasi prosedur dina taneuh nasional nyaéta kanyataan yén Kaisar Dom Pedro II datang kana kontak jeung basa ieu nalika masih aya. dilahirkeun.

Pamuda éta jadi admirer fotografi sarta mimiti ngadorong kasenian ieu di nagara, kaasup ngumpulkeun spésimén jeung posing pikeun rupa-rupa fotografer.

Jenis-jenis poto

Dina awalna, nalika fotografi muncul, éta katingali ku cara anu teknis pisan, salaku alat anu ngagaduhan fungsi anu jelas, nyaéta ngan ukur nyitak gambar anu nyata.

Lila-lila, hubungan antara seni sareng seni. fotografi jadi heureut jeung nu saurang mangaruhan nu séjénna, nepi ka fotografi ogé jadi basa artistik.

Ku kituna, rupa-rupa modalitas motret mimiti muncul, gumantung kana téma jeung maksud nu dipiboga ku saurang, tingali sababaraha.

Tempo_ogé: Sajak The bangkong ku Manuel Bandeira: analisis lengkep karya

Fotografi Dokuménter

Fotografi Dokuménter nya éta fotografi anu ngébréhkeun carita atawa kajadian, atawa ngagambarkeun hiji tempat, jalma atawa waktu. Bisa jadi numbu ka fotografi kulawarga, fotografiperjalanan atawa lamun heunteu sarta mindeng bingung jeung photojournalism.

Iconic poto Dorothea Lange, Migrant Mother (1936) salila Great Depression di AS

Tapi , dina cabang ieu, niat seniman nyaéta pikeun mawa narasi dina cara nu leuwih puitis sarta mindeng subjektif, ngondang panongton pikeun analisis interpretative tina situasi.

Photojournalism

Dina photojournalism, fotografi. kudu jelas jeung obyektif, ngirimkeun informasi ngaliwatan gambar. Ieu kudu leuwih ti alat komunikasi langsung, "illustrating" laporan sarta ngabantu masarakat pikeun ngarti kanyataan.

Photo ti 1908, ku Lewis Hine, némbongkeun hiji budak digawé di pabrik anyaman di AS. Ieu conto awal photojournalism

Ku cara kitu, fotografer anu gawé dina widang ieu boga misi pikeun méré warta ngagunakeun tatapa, framing sarta sensitipitas fotografik salaku instrumen.

Fotografi kulawarga

Fotografi kulawarga geus aya dina kahirupan masarakat ti saprak fotografi jadi diaksés ku populasi. Sarerea narékahan pikeun ngadaptarkeun baraya jeung babaturan maranéhanana sarta, utamana, barudak maranéhanana.

Fotografi ti taun 1930-an di pedalaman São Paulo

Jadi, ieu téh jenis fotografi nu sering dipraktékkeun ku masarakat umum, poto anu langkung teu kompromi sareng konsép éstétika, sapertos framing, cahaya sareng komposisi,jeung nu leuwih ngahargaan masalah afektif jeung catetan.

Tapi, loba jalma manggihan dirina minangka seniman sajati ngaliwatan fotografi kulawarga, sabab enrich sarta ngamekarkeun penampilan maranéhanana ngaliwatan éta.

Anjeun Anjeun ogé tiasa resep kana tulisan:




    Patrick Gray
    Patrick Gray
    Patrick Gray nyaéta panulis, panalungtik, sareng pangusaha kalayan gairah pikeun ngajalajah persimpangan kreativitas, inovasi, sareng poténsi manusa. Salaku panulis blog "Culture of Geniuses," anjeunna damel pikeun ngabongkar rahasia tim berprestasi tinggi sareng individu anu parantos ngahontal kasuksésan anu luar biasa dina sababaraha widang. Patrick ogé ngadegkeun hiji firma konsultan nu mantuan organisasi ngamekarkeun strategi inovatif tur piara budaya kreatif. Karyana parantos diulas dina seueur publikasi, kalebet Forbes, Fast Company, sareng Entrepreneur. Kalayan latar psikologi sareng bisnis, Patrick nyangking sudut pandang anu unik pikeun tulisanna, nyampur wawasan dumasar-ilmu sareng nasihat praktis pikeun pamiarsa anu hoyong muka konci poténsi sorangan sareng nyiptakeun dunya anu langkung inovatif.