The Last Supper ku Leonardo da Vinci: analisis karya

The Last Supper ku Leonardo da Vinci: analisis karya
Patrick Gray

The Last Supper nyaéta lukisan témbok ku Leonardo da Vinci antara taun 1494 jeung 1497.

Tempatna di réfectory Convent of Santa Maria Delle Grazie, di Milan, Italia.

Komposisi pictorial ukuranana 4,60 x 8,80 méter sarta mangrupa salah sahiji karya nu kawentar di dunya sarta salah sahiji pangalusna dipikawanoh ku seniman, ogé salah sahiji anu pang diulik tur disalin dina sajarah seni.

The Last Supper , dicét ku Da Vinci antara 1494 jeung 1497

Analisis Lukisan

Interprétasi

The Last Supper , ogé katelah Perjamuan Suci , éta ngagambarkeun momen Alkitab nalika Kristus ngabagi tuangeun terakhir sareng murid-murid-Na. Sakedapan anu dipidangkeun dina lukisan éta nyaéta yén Yesus nembé nyarios yén "salah sahiji anjeun bakal ngahianat ka Kami" , sareng murid-murid naroskeun "Naha kuring? Gusti ?" .

Teori ieu dumasar kana agitasi nu sigana geus nyokot alih rasul-rasul anu, ku gestures dramatis jeung ekspresi, nunjukkeun kahariwang jeung disquiet .

Tempo_ogé: Rupi Kaur: 12 koméntar sajak penulis India

Beda jeung murid-murid, Kristus nembongkeun sikep pasip, negeskeun ku sikep-Na: "Candak, tuang; ieu badan Kami." Jeung "Inum ti Mantenna maneh kabeh, sabab ieu getih Kami." chalice tina anggur. Mémang, chalice (atawa Holy Grail) henteu aya dina adegan , anu katingali ku sababaraha sarjana.salaku provokasi ka Garéja jeung paus, dina waktos Alexander VI, anu teu weleh diaku ku Da Vinci.

Lukisan ieu komposisi saimbang, dimana gesture anu relevan hébat , sabab ngaliwatan anjeunna yén émosi dikirimkeun.

Pentingna gesture ieu dina pangwangunan narasi pictorial pikeun Leonardo kacatet dina salah sahiji buku catetan na. Dina téks ieu anjeunna nyatakeun yén tujuan utama ngalukis, sareng anu paling hese dihontal, nyaéta ngagambarkeun "maksud jiwa manusa" ngaliwatan sikep sareng gerakan anggota.

Arsitéktur éta ngan ukur ngadukung karakter, anu mangrupikeun fokus utama komposisi. Ku kituna, tinimbang elemen arsitéktur dicét tumpang tindih inohong, éta mantuan pikeun nyorot aranjeunna, atribut jero.

Tempo_ogé: Harti The Scream ku Edvard Munch

The titik musna sentral dina hal sudut pandang nyaeta Kristus , anu di puseur The lukisan nu dipiguraan ku lawang utama mana kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun niténan bentang nu. Luhureun bukaan ieu mangrupa ornamén arsitéktur anu jalan simbolis salaku halo luhureun sirah-Na.

Detail Kristus dina The Last Supper

Téknis

Pikeun lukisan ieu, Leonardo henteu milih téknik tradisional fresco (tempera endog dina gips baseuh), tapi mutuskeun pikeun ékspérimén sareng pengikat berbasis minyak dina gips garing.

Inovasi ieuPanginten éta kajantenan kusabab anjeunna hoyong masihan lukisan éta aspék anu khusus, kalayan tonalitas anu béda-béda, maén sareng terang / poék, sapertos karakteristikna.

Tapi éta ogé tiasa janten pilihan anu dipangaruhan ku anjeunna henteu ngawasa lengkep. téknik frescoes, kitu ogé kanyataan yén minyak diwenangkeun ngalukis dina lapisan sahingga rethiking karya bari eta keur dilumangsungkeun.

Dina sagala hal, kaleresan ieu pilihan kabukti catastrophic. Kanggo konservasi lukisan, sabab teu lila sanggeus rengse eta mimiti deteriorate.

Ti harita karya geus ngalaman interventions countless jeung repaintings , salian karuksakan, sababaraha nu lumangsung dina abad ka-19, nalika soldadu Napoleon urang ngagunakeun refectory salaku istal.

Karuksakan lianna lumangsung jeung bom taun 1943, nu tungtungna ninggalkeun karya kakeunaan aggressions unsur alam.

Ku kituna, lamun urang ngagabungkeun ciri rapuh wangunan, gawé ka acara, éta dianggap mujijat deukeut yén éta téh masih mungkin mun contemplate kiwari.

Candak kasempetan pikeun ogé. maca artikel Leonardo da Vinci: karya fundamental.

Panasaran ngeunaan The Last Supper

Pamulihan konstan yén karya underwent leuwih abad ogé ngarah ka sababaraha pamanggihan ngeunaan lukisan.

Salah sahijina nyaéta detil anu nunjukkeun yén di antara tuangeun dina méja belut diwakilan (sareng henteungan ukur anggur sareng roti sapertos biasa), hal anu disababkeun ku popularitas piring ieu dina waktos éta.

Aya ogé sababaraha catetan anu nunjukkeun sababaraha modél anu dianggo pikeun ngagambarkeun tokoh . Lalaki anu namina Alessandro Carissimo ti Parma disangka geus nyontoan panangan Kristus.

Malah aya indikasi yén saurang lalaki anu ngaranna Giovanni Conte nyaéta modél pikeun nyanghareupan Kristus. Sarta saprak hiji-hijina Giovanni Conte dina catetan éta hiji lalaki militér, éta panasaran mikir yén inohong tenang jeung pasif Yesus ieu dicét dina gambar hiji lalaki militér.

Salah sahiji téori nu kawentar ngeunaan hiji. tina inohong lukisan, jeung nu spawned buku (Dan Brown) jeung film, nya éta jalma nu linggih di katuhu Kristus bakal Maryam Magdalena .

Sabenerna, Hal ieu dianggap yén éta bakal jadi Saint John the Evangelist , murid bungsu anu dipikacinta ku Yesus. Lalaki éta salawasna aya di sisi-Na sarta di dieu anjeunna diwakilan ku cara androgynous (sosok undefined gender), ciri tina lukisan Leonardo urang.

Studi sarta sketsa tina murid diwakilan dina lukisan lukisan, dijieun antara 1495 jeung 1497

Sanajan rupa-rupa spekulasi jeung téori konspirasi, teu dipikawanoh pasti nu pesen subliminal aya dina komposisi. Sanajan kitu, aya rinci panasaran tur metot, kayaning kanyataan yén tapestries nu ngahias témbok arsitéktur palsu.lukisan téh idéntik jeung benteng di Milan.

Éta ogé metot mertimbangkeun yén rasul nu dimodelkeun dina loba babaturan Leonardo sarta contemporaries anu ogé frequented pangadilan Milan.

Ieu ogé karya anu masihan kamulyaan sareng kamulyaan ka Leonardo, anu ayeuna yuswana langkung ti 40 taun.

Tingali ogé :




    Patrick Gray
    Patrick Gray
    Patrick Gray nyaéta panulis, panalungtik, sareng pangusaha kalayan gairah pikeun ngajalajah persimpangan kreativitas, inovasi, sareng poténsi manusa. Salaku panulis blog "Culture of Geniuses," anjeunna damel pikeun ngabongkar rahasia tim berprestasi tinggi sareng individu anu parantos ngahontal kasuksésan anu luar biasa dina sababaraha widang. Patrick ogé ngadegkeun hiji firma konsultan nu mantuan organisasi ngamekarkeun strategi inovatif tur piara budaya kreatif. Karyana parantos diulas dina seueur publikasi, kalebet Forbes, Fast Company, sareng Entrepreneur. Kalayan latar psikologi sareng bisnis, Patrick nyangking sudut pandang anu unik pikeun tulisanna, nyampur wawasan dumasar-ilmu sareng nasihat praktis pikeun pamiarsa anu hoyong muka konci poténsi sorangan sareng nyiptakeun dunya anu langkung inovatif.