Анализа и резиме на филмот Невидливиот живот

Анализа и резиме на филмот Невидливиот живот
Patrick Gray

Невидливиот живот е бразилски филм на режисерот Карим Аинуз објавен во 2019 година. Станува збор за кинематографско дело инспирирано од книгата Невидливиот живот на Евридика Гусмао (2016), од писателката и новинарка од Пернамбуко Марта Батала.

Продукцијата учествуваше на Канскиот филмски фестивал, освојувајќи ја наградата Одреден изглед и беше избрана да ја претставува земјата во потрагата по Оскар во 2020 година, но не беше избрано .
Patrick Gray
Patrick Gray
Патрик Греј е писател, истражувач и претприемач со страст за истражување на пресекот на креативноста, иновациите и човечкиот потенцијал. Како автор на блогот „Култура на генијалците“, тој работи на откривање на тајните на тимовите и поединците со високи перформанси кои постигнале извонреден успех на различни полиња. Патрик исто така е ко-основач на консултантска фирма која им помага на организациите да развијат иновативни стратегии и да негуваат креативни култури. Неговата работа е претставена во бројни публикации, вклучувајќи ги Форбс, Брза компанија и Претприемач. Со позадина во психологијата и бизнисот, Патрик носи уникатна перспектива на неговото пишување, комбинирајќи сознанија засновани на наука со практични совети за читателите кои сакаат да го отклучат сопствениот потенцијал и да создадат поиновативен свет.