Политика за колачиња

Политика за колачиња

Ве молиме прочитајте ја оваа политика за колачиња („политика за колачиња“, „политика“) внимателно пред да ја користите [веб-страницата] веб-локација („веб-страница“, „услуга“) управувана од [име] („нас ", "ние", "нашите").

Што се колачиња?

Колачињата се едноставни текстуални датотеки што се зачувани на вашиот компјутер или мобилен уред од страна на серверот на веб-локацијата. Секое колаче е единствено на вашиот веб-прелистувач. Ќе содржи некои анонимни информации како што се единствен идентификатор, име на домен на веб-локацијата и некои цифри и броеви.

Какви типови колачиња користиме?

Потребни колачиња

Потребните колачиња ни овозможуваат да ви го понудиме најдоброто можно искуство при пристапот и навигацијата низ нашата веб-локација и користењето на неговите функции. На пример, овие колачиња ни дозволуваат да препознаеме дека сте создале сметка и сте се најавиле на таа сметка.

Функционални колачиња

Функционални колачиња ни дозволуваат да управуваме со страницата во согласност со изборот што го правите. На пример, ќе го препознаеме вашето корисничко име и ќе запомниме како сте приспособиле страницата при идни посети.

Аналитички колачиња

Овие колачиња ни овозможуваат нам и на услугите на трети страни да собираме збирни податоци за статистички цели за тоа како нашите посетители ја користат веб-локацијата. Овие колачиња не содржат лични информации како што се имиња и адреси на е-пошта и се користат за да ни помогнат да го подобриме вашето корисничко искуство на веб-локацијата.

Како да ги избришете колачињата?

Ако сакате даограничете или блокирајте ги колачињата што се поставени од нашата веб-локација, тоа можете да го направите преку поставките на вашиот прелистувач. Алтернативно, можете да ја посетите www.internetcookies.com, која содржи сеопфатни информации за тоа како да го направите ова на широк спектар на прелистувачи и уреди. Ќе најдете општи информации за колачињата и детали за тоа како да ги избришете колачињата од вашиот уред.

Контактирајте со нас

Ако имате какви било прашања во врска со оваа политика или нашата употреба на колачиња, ве молиме контактирајте не 321 .