20-те најдобри хорор филмови од 80-тите

20-те најдобри хорор филмови од 80-тите
Patrick Gray

Специјалните ефекти еволуираа многу во последните децении, но најзастрашувачките хорор приказни се безвременски и продолжуваат да создаваат големи стравови.

80-тите го одбележаа киното на жанрот, со класиците незаменливи за секој кинефил. Погледнете ги подолу најпопуларните наслови во тоа време, како и некои нејасни филмови што ќе ви се допаднат:

Исто така види: Сонет како помбас, од Раимундо Кореја (целосна анализа)

1. Враќање на живите мртовци (1985)

Исто така види: Научникот, од Колдплеј: текст, превод, историја на песната и бендотPatrick Gray
Patrick Gray
Патрик Греј е писател, истражувач и претприемач со страст за истражување на пресекот на креативноста, иновациите и човечкиот потенцијал. Како автор на блогот „Култура на генијалците“, тој работи на откривање на тајните на тимовите и поединците со високи перформанси кои постигнале извонреден успех на различни полиња. Патрик исто така е ко-основач на консултантска фирма која им помага на организациите да развијат иновативни стратегии и да негуваат креативни култури. Неговата работа е претставена во бројни публикации, вклучувајќи ги Форбс, Брза компанија и Претприемач. Со позадина во психологијата и бизнисот, Патрик носи уникатна перспектива на неговото пишување, комбинирајќи сознанија засновани на наука со практични совети за читателите кои сакаат да го отклучат сопствениот потенцијал и да создадат поиновативен свет.