43 Филмови од 90-тите што не можете да ги пропуштите

43 Филмови од 90-тите што не можете да ги пропуштите
Patrick Gray

Содржина

90-тите остануваат една од најиконите во нашето минато. Неговите културни продукции станаа референци во неколку области, како што се модата, музиката и киното.

Исто така види: 10 најдобри филмови на Жан-Лук Годар

Подолу погледнете некои од најдобрите филмови од 90-тите, од различни жанрови, кои станаа фундаментални класици во тоа време:

1. Wild at Heart (1990)

Исто така види: Приказна за трите мали прасиња (резиме на приказната)Patrick Gray
Patrick Gray
Патрик Греј е писател, истражувач и претприемач со страст за истражување на пресекот на креативноста, иновациите и човечкиот потенцијал. Како автор на блогот „Култура на генијалците“, тој работи на откривање на тајните на тимовите и поединците со високи перформанси кои постигнале извонреден успех на различни полиња. Патрик исто така е ко-основач на консултантска фирма која им помага на организациите да развијат иновативни стратегии и да негуваат креативни култури. Неговата работа е претставена во бројни публикации, вклучувајќи ги Форбс, Брза компанија и Претприемач. Со позадина во психологијата и бизнисот, Патрик носи уникатна перспектива на неговото пишување, комбинирајќи сознанија засновани на наука со практични совети за читателите кои сакаат да го отклучат сопствениот потенцијал и да создадат поиновативен свет.