49-те најдобри филмови на сите времиња (од критиката)

49-те најдобри филмови на сите времиња (од критиката)
Patrick Gray

Постојат неколку филмови кои веќе се дел од историјата на кинематографијата и станаа неизбежни референци. Ако некои се практично задолжителни на списокот на кој било кинефил, други остануваат како богатства што ги откриваме на патот.

Исто така види: Карактеристики на модернизмот

Погледнете го, подолу, нашиот избор на некои од највлијателните и најпознатите наслови на седмата уметност што ви требаат за гледање:

Исто така види: Откријте 10 познати слики направени од големи жени

1. 2001: Одисеја во вселената (1968)
Patrick Gray
Patrick Gray
Патрик Греј е писател, истражувач и претприемач со страст за истражување на пресекот на креативноста, иновациите и човечкиот потенцијал. Како автор на блогот „Култура на генијалците“, тој работи на откривање на тајните на тимовите и поединците со високи перформанси кои постигнале извонреден успех на различни полиња. Патрик исто така е ко-основач на консултантска фирма која им помага на организациите да развијат иновативни стратегии и да негуваат креативни култури. Неговата работа е претставена во бројни публикации, вклучувајќи ги Форбс, Брза компанија и Претприемач. Со позадина во психологијата и бизнисот, Патрик носи уникатна перспектива на неговото пишување, комбинирајќи сознанија засновани на наука со практични совети за читателите кои сакаат да го отклучат сопствениот потенцијал и да создадат поиновативен свет.